Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Constituït el Consell Municipal de l'Esport
publicat el 10/07/2013 a les 19:30 h. Redacció bcn.cat
Aquest consell està integrat per clubs i entitats esportives de la ciutat i té l'objectiu d'assessorar i participar en el disseny d'activitats d'àmbit esportiu a Barcelona.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest dimecres la constitució del Consell Municipal de l'Esport, un organisme assessor del qual formen part els representants dels clubs i entitats esportives de la ciutat, a més de diverses personalitats de l'àmbit esportiu de Barcelona.

Durant l'acte, l'alcalde Xavier Trias ha reivindicat el paper de l'esport de base com a eina de cohesió social i ha confiat que la participació i assessorament dels membres del consell en el disseny de les activitats i programes esportius que es desenvolupen a la ciutat seran "molt profitosos per seguir potenciant l'esport com a font de salut, de benestar, de cohesió als barris i de creació de riquesa per a la nostra ciutat".

Trias ha recordat que Barcelona és una ciutat que aposta fermament per l'esport. Com ha dit, els Jocs Olímpics van ser molt importants per Barcelona, "una ciutat que avui és una marca molt potent, en part gràcies a l'esport i als esportistes que porten el nom de la ciutat arreu del món". L'alcalde ha destacat també la capacitat econòmica que té l'esport: "Hem de ser conscients de la seva força social, que la té, però també de la seva força econòmica".

"Les persones que teniu relació directament amb l'activitat esportiva, que la fomenteu o la practiqueu, sou qui coneixeu millor les necessitats que té l'esport a la nostra ciutat. Per això és tan important la feina que fareu en aquestes sessions", ha subratllat l'alcalde, que també ha recordat els grans esdeveniments esportius d'enguany, com els X Games o els imminents Mundials de Natació, que suposen una gran projecció internacional per a la ciutat. "Però l'esport no només són grans esdeveniments, sinó que també és el compromís ferm amb l'esport de base, amb la pràctica diària i amb el que això representa per a la ciutat", ha conclòs Trias tot afegint que "en aquest òrgan s'escoltarà les vostres propostes i suggeriments i us dono les gràcies per voler-hi col·laborar".

Un nou òrgan de participació

Aquest nou organisme sorgeix del Pla Estratègic de l'Esport i té com a missió participar en l'elaboració dels plans i actuacions esportives a la ciutat i assessorar el Govern municipal en aquest àmbit.

Segons la tinent d'alcalde Maite Fandos, "el Consell Municipal de l'Esport ha de ser la veu de les entitats, associacions i clubs que tenen una vinculació amb l'esport a Barcelona perquè aquests puguin tenir un organisme de participació i perquè el Govern municipal pugui tenir-los com a referència. Creem un òrgan de participació perquè ens assessoreu, per generar debat, fer propostes i recomanacions; un lloc on debatre la política esportiva de la ciutat".

Aquest organisme està format per membres del món de l'esport escolar, de l'esport federat i de l'esport d'elit; pels gestors d'equipaments esportius públics i privats; pels formadors de professionals vinculats a l'esport i a l'activitat física; pels organitzadors de grans esdeveniments; pels deu districtes; pels mitjans de comunicació, i per les empreses vinculades a l'esport. Així mateix, hi són representats tots els grups polítics del Consistori.

 
 Constituït el Consell Municipal de l'Esport
 Més informació
»  Web de Barcelona Esports [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma