Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Comprar amb un somriure el dia dels Sants Innocents
publicat el 28/12/2013 a les 15:00 h. Albert Burjachs

L'Associació de l'Eix Comercial de Sant Andreu ha enganxat llufes als clients i comerciants del barri per incentivar el consum.

Vídeo 'Llufes a Sant Andreu'

Els membres de l'Associació de l'Eix Comercial de Sant Andreu han estat tot el matí penjant llufes als clients i comerciants del barri. La iniciativa pretén incentivar el consum recuperant aquesta tradició nadalenca, en un dia, el dels Sants Innocents, en què enfadar-se està prohibit. "El que aconseguim amb aquesta iniciativa és arrencar un somriure a la gent i que recordin que quan passes per Sant Andreu hi ha coses especials, que ningú s'espera, perquè aquest és un barri diferent", ha explicat Xavier Julià, un dels dinamitzadors de l'Associació de l'Eix Comercial de Sant Andreu.

En total s'han repartit 5.000 llufes pel carrer Gran de Sant Andreu, la rambla de Fabra i Puig i els voltants. Són unes petites figuretes de paper que es poden penjar a l'esquena, amb autorització de la "víctima" o sense. Es tracta d'una tradició especialment riallera que, segons l'Associació, "està caient en desús i que, sens dubte, cal recuperar".

De la tragèdia a la broma

El dia dels Sants Innocents, el 28 de desembre, és la commemoració de la matança dels innocents, un episodi de l'Evangeli, segons el qual Herodes el Gran, rei de Judea, va ordenar matar tots els nens menors de dos anys, Jesús inclòs. La cultura popular ha capgirat aquest passatge macabre i, actualment, la tradició estableix fer bromes i innocentades per convertir, així, "en innocents" tots els ciutadans farcits de llufes.

 
 Comprar amb un somriure el dia dels Sants Innocents
 Enllaços relacionats
»  Web de l'Associació de l'Eix Comercial Sant Andreu [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma