Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Totes les mirades d'Espriu entren al CCCB
publicat el 31/10/2013 a les 14:00 h. Cris Gibert

Per visitar l'exposició d'Espriu l'espectador ha d'estar disposat a entrar a casa seva. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona proposa un recorregut per l'Espriu més íntim, que passava els estius al seu estimat Arenys, la Sinera literària font de l'imaginari poètic de l'escriptor.

Vídeo 'Expo sobre Espriu al CCCB'

A la mostra, titulada "He mirat aquesta terra" s'hi veu l'Espriu més quotidià, però també el més compromès amb la cultura catalana. Un repàs per la trajectòria vital d'Espriu que no es pot deslligar de la història de la Catalunya del franquisme i la transició. "Hem volgut fugir de la imatge que tots coneixem i que ha quedat fixada de l'Espriu poeta nacional i ciutadà compromès", explica el director del CCCB, Marçal Sintes. "Aquí hem procurat donar una visió més panoràmica, més complexa i més calidoscòpica d'un Espriu que té molts vessants".
No en va Espriu va guanyar-se la fama de meticulós i atent. Responia una a una, i amb la seva particular cal·ligrafia, totes les cartes que rebia de coneguts i admiradors, alguns tan il·lustres com Josep Palau i Fabra, Josep Maria Espinàs o Montserrat Roig.

Icona del seu temps

Autor prolífic, va dedicar bona part del seu temps a escriure obres de teatre: les primeres, com Història d'Esther, no van ser sempre ben rebudes per la crítica.

Amb la publicació de la Pell de brau, i esquivant la censura amb una al·legòrica crítica de l'Espanya de la postguerra, es va convertir en un símbol de la lluita antifranquista.

Les revistes culturals van tenir un paper fonamental en la construcció de la imatge pública de Salvador Espriu. Malgrat ser poc amic de fer-se fotografiar, els darrers anys va esdevenir gairebé una icona. El mite va començar a crear-se sobretot arran de la seva visió d'una Catalunya lliure que recollien tots els mitjans.

Fa 100 anys del seu naixement, però l'obra d'Espriu és tan vigent com el primer dia.

 
 Totes les mirades d'Espriu entren al CCCB
 Més informació
»  Web del Centre de Cultura Contemporània [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma