Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Activitats als cementiris per Tots Sants
publicat el 28/10/2013 a les 16:18 h. Redacció bcn.cat
Els recintes de les Corts i el Poblenou oferiran concerts de música clàssica a l'interior i el de Montjuïc, un taller infantil. Tots els cementiris de la ciutat amplien els horaris coincidint amb el dia dels difunts. Es reforçarà el servei d'autobusos per accedir-hi.

Pels volts de Tots Sants, augmenten les visites als difunts. Sobretot el dia 1, com marca la tradició. Per aquest motiu, els cementiris de Barcelona han organitzat tota mena d'activitats per al proper divendres. Els recintes de les Corts i el Poblenou oferiran concerts de música clàssica, entre les 11 del matí i les 2 de la tarda. A Montjuïc, al llarg de tot el matí hi haurà un taller infantil per pintar una carrossa fúnebre.

La majoria dels cementiris de la ciutat oferiran misses en memòria dels morts. A les 11 del matí s'oficiarà la de Sants, a les 12 del migdia la de Sarrià i la de les Corts, i a la 1 de la tarda tindrà lloc la cerimònia religiosa dels barris de Sant Andreu i el Poblenou.

Divendres, dissabte i diumenge, tots els cementiris de la ciutat amplien l'horari i obriran de 8 del matí a 6 de la tarda. A més, els de les Corts i Sant Andreu oferiran un transport gratuït amb vehicles elèctrics per a les persones que tinguin mobilitat reduïda. Per accedir al recinte de Montjuïc es reforçaran les línies d'autobusos i el dia de Tots Sants s'instal·larà un servei llançadora des de la plaça d'Espanya.

Tres milions d'euros d'inversió
El darrer any, Cementiris de Barcelona ha invertit 3 milions d'euros per recuperar el patrimoni històric i restaurar els recintes funeraris de la ciutat. Entre les rehabilitacions més importants hi ha la de la capella del cementiri del Poblenou, projectada l'any 1828 per l'arquitecte Antoni Ginesta. Pel què fa al patrimoni immaterial, una de les novetats és un servei d'enterrament d'època, amb una carrossa fúnebre tirada per dos cavalls i un acompanyament musical.

Al cementiri de Montjuïc s'ha creat un nou model de columbaris cineraris en la zona del Jardí de la Mediterrània, per tal de de donar resposta a l'augment de la demanda en incineracions. Es tracta de dues escultures en forma d'arbre xiprer amb espai per a vint-i-quatre columbaris, que alhora estan habilitats a per a vàries urnes.

 
 Activitats als cementiris per Tots Sants
 Més informació
»  Web dels Cementiris de Barcelona [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma