Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona se suma a El Dia Més Curt
publicat el 11/12/2013 a les 17:30 h. Josep Bassas

El dia 21 de desembre és el dia més curt de l'any i també el dia del cinema de curtmetratges a Catalunya. El nostre país, i la ciutat de Barcelona en particular, se sumen a la iniciativa d'El Dia Més Curt, que ja s'ha celebrat amb èxit en altres països europeus. Diferents projeccions gratuïtes del gènere més experimental del cinema arribaran a sales de tot el territori.

Vídeo 'El Dia Més Curt'

Nascuda originalment a França l'any 2011, El Dia Més Curt ha estat una iniciativa d'èxit tant en nombre d'espectadors com en nombre de projeccions i de professionals del sector que hi han participat. El projecte va seguir creixent el 2012 i, en la tercera edició, més de 30 països celebraran la jornada amb projeccions gratuïtes de curtmetratges en diversos espais.

El Dia Més Curt [ED+C] també arriba aquest any a Barcelona i Catalunya, que el 21 de desembre oferiran de manera gratuïta més de 200 curtmetratges en versió original subtitulada, seleccionats dels diversos festivals del darrer any, com el Mecal, el DocsBarcelona, el Filmets o la Mostra Internacional de Films de Dones.

La iniciativa té l'objectiu fonamental de difondre el gènere més curt i experimental del cinema al públic general, i reclamar més espai de distribució i exhibició. "El curt interessa i atrau tot tipus de públics, i amb aquesta jornada volem reivindicar la presència que el gènere mereix, més enllà dels festivals, com una aposta de promoció dels nous talents emergents, que només a Catalunya ja en són molts", afirma un dels organitzadors, Agustí Argelich.

El Dia Més Curt es podrà veure a Barcelona en espais com l'Arts Santa Mònica, el CCCB, la Filmoteca i en cineclubs i biblioteques de la ciutat. A més, també s'hi han adherit algunes poblacions de Catalunya, i es preveu que en els propers dies se n'hi seguiran sumant. El mateix dia 21 de desembre, a les 13.30 hores, a l'Arts Santa Mònica, també es llegirà un manifest en favor de la indústria del curtmetratge amb el títol "El curt existeix!", al qual donaran suport autors, patrocinadors, institucions i jurats que col·laboren en el sector.

 
 Barcelona se suma a El Dia Més Curt
 Més informació
»  Web d'El Dia Més Curt [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma