Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona rep el llegat de Julio Muñoz Ramonet després de 17 anys de litigis
publicat el 02/08/2013 a les 13:10 h. Redacció bcn.cat
La Fundació Julio Muñoz Ramonet, constituïda per l'Ajuntament en compliment de la voluntat de l'industrial barceloní, podrà finalment prendre possessió dels objectes, béns mobles i obres d'art que contenen els pisos que es van llegar a la ciutat. El Jutjat de Primera Instància Número 1 de Barcelona va lliurar les claus a la fundació el 25 de juliol, en compliment de la sentència del Tribunal Suprem que així ho determinava.

Dijous passat, 25 de juliol, el Jutjat de Primera Instància Número 1 de Barcelona va lliurar les claus dels immobles dels carrers de Muntaner i de l'Avenir a la Fundació Julio Muñoz Ramonet de l'Ajuntament de Barcelona. Amb aquest lliurament, es dóna compliment a un dels punts de la sentència del Tribunal Suprem del març del 2012 i es tanquen més de 17 anys de litigis per fer efectiu el llegat que l'industrial Julio Muñoz Ramonet va deixar a la ciutat. Un llegat que incloïa els immobles dels carrers Muntaner i de l'Avenir i tot el que contenien: objectes, béns mobles i obres d'art.

Les finques ja s'han inscrit al Registre de la Propietat a nom de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, constituïda per l'Ajuntament de Barcelona el 1995, que és la beneficiària del llegat, tal com establia el testament de l'industrial. Un cop completats els tràmits legals, la fundació ha pres possessió del recinte amb totes les mesures necessàries per a la custòdia, la conservació dels immobles i el manteniment dels jardins de les finques.

A partir d'aquest moment, s'inicia un procés de revisió d'inventaris i de comprovació dels continguts dels immobles, tant d'objectes com béns mobles i obres d'art, amb la supervisió de tècnics experts. Un treball d'inventari exhaustiu per garantir que la fundació rebi tot el llegat que es va deixar a la ciutat.
Un cop s'hagi pogut constatar que la finca conté tot el patrimoni i quin és l'estat de conservació en què es troben els immobles, la Fundació Julio Muñoz Ramonet i l'Ajuntament de Barcelona donaran compliment a les disposicions del llegat de l'industrial sobre els usos que han de tenir.

 
 Barcelona rep el llegat de Julio Muñoz Ramonet després de 17 anys de litigis
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma