Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Es posa en marxa el projecte "Temps de comprar, temps per jugar" a Sant Andreu i la Guineueta
publicat el 19/12/2013 a les 20:26 h. Redacció bcn.cat
El Mercat de la Guineueta i els comerciants de Sant Andreu tindran una zona de joc per als fills i filles dels clients durant la campanya de Nadal.

Mentre els pares compren tot el necessari per a les festes de Nadal, els seus fills i filles gaudeixen d'una zona habilitada per jugar. D'aquesta manera es potencia la conciliació familiar a la ciutat i alhora es dinamitza el comerç de proximitat.

Aquest és l'objectiu del projecte "Temps de comprar, temps per jugar", una iniciativa del programa "Temps i qualitat de vida", en coordinació amb els districtes, l'Institut Municipal de Mercats i els paradistes. Es durà a terme al Mercat de la Guineueta, a Nou Barris, i als comerços de Sant Andreu.

El programa és fruit d'una sèrie de trobades i col·laboracions amb els comerciants dels diversos barris, en les quals s'ha treballat sobre l'ús del temps i el comerç de proximitat. Un cop acabada l'experiència, se'n farà una valoració i, si escau, es farà extensiu a altres mercats municipals.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha explicat: "Des del programa "Temps i qualitat de vida" volem contribuir a la millora de la conciliació laboral i personal de les famílies i dels entorns dels barris perquè som conscients que la disponibilitat de temps és una qüestió sensible, que afecta a tothom, i que en alguns casos es converteix en un factor de desigualtat social o de gènere. Aquestes realitats fan necessàries mesures de promoció i suport a les famílies."

La prova pilot del projecte de dinamització del comerç de proximitat tindrà com a marc l'eix comercial de Sant Andreu, on s'obriran dos equipaments, a l'espai Josep Bota i al Centre Municipal de Cultura Popular. Quatre associacions de comerciants (Carrer Gran de Sant Andreu, Rambla Fabra i Puig, Rambla Onze de Setembre i el Mercat de Sant Andreu) s'han sumat a la iniciativa.

Les activitats tindran lloc del 20 de desembre al 4 de gener en horari de 17.30 a 20.00 hores, els dies festius exclosos. Per accedir-hi els pares hauran de presentar tiquets de compres fetes al barri entre el 16 de desembre i el 4 de gener.

També el Mercat de la Guineueta, a Nou Barris, se suma a aquesta iniciativa i el 21 de desembre i el 4 de gener s'organitzarà un espai de jocs del món, en el qual els infants d'entre 3 i 10 anys podran conèixer aspectes de les cultures del món mentre els pares fan les compres de Nadal. Les activitats tindran una durada d'una hora i els infants hi podran accedir amb inscripció prèvia i presentant els tiquets de compra del mercat.

 
 Es posa en marxa el projecte
 Més informació
»  Web de Mercats [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma