Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
La Fundació Antoni Tàpies i el MNAC exposen obres inèdites que ens descobreixen l'itinerari de l'artista
publicat el 20/06/2013 a les 21:00 h. Jaume Recasens

A l'exposició s'hi plasma el vocabulari de Tàpies: matèries, signes, colors i objectes quotidians. I s'expressa en una mostra que té dues seus simultànies, a la fundació que duu el nom de l'artista i al MNAC.

Vídeo 'Tàpies, des de l'interior'

Tenint en compte les que s'exposen a les dues seus, són obres que es van fer entre el 1945 i el 2011, vora 140 de les quals s'han conservat a casa de Tàpies, la majoria inèdites, en les quals els visitants copsen la fal·lera d'experimentar de l'artista i de desenvolupar la seva pròpia iconografia, amb l'interès pels materials pobres i pels objectes del seu entorn immediat, protagonistes de les seves obres.

Els visitants s'aproparan a un Tàpies com mai abans l'havien vist, segons ha assenyalat Xavier Antich, president del Patronat Fundació Antoni Tàpies. "Un Tàpies que trenca els estereotips amb què fins ara el relacionàvem, per ser un artista que durant 65 anys no va deixar mai d'experimentar, que es desplaça de les etiquetes que sempre se li van col·locar", explica.

Ressalta l'interès del creador pels materials pobres i els objectes: des de l'ús del cartró, els fils i els cordills fins a l'assemblatge i la incorporació de l'objecte a la superfície de la tela. Tàpies es val de materials com els llençols, les mantes, les portes o les finestres, del seu entorn immediat, per convertir-los en els protagonistes de les seves obres.

L'alcalde, Xavier Trias, que ha participat en la inauguració de la mostra a la fundació, ha destacat que per a la ciutat de Barcelona ser l'escenari d'aquesta retrospectiva és sinònim de la vitalitat cultural i creativa que se li reconeix, a la nostra ciutat. Al seu torn, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat un cop més la vàlua i empremta que ha deixat Tàpies en la història de l'art català.

D'altra banda, al MNAC s'hi poden veure les pintures matèriques o murals. Una sola entrada és valida per a "Tàpies. Des de l'interior" a les dues seus, que estaran obertes fins al 3 de novembre.

 
 Tàpies
 Enllaços relacionats
»  Tàpies. Des de l'interior [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma