Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Els experts recomanen obrir entre 8 i 10 festius més l'any
publicat el 07/10/2013 a les 18:18 h. Josep Bassas

L'Ajuntament presenta un document elaborat per investigadors de la UB que recomana obrir entre 8 i 10 festius més dels actuals per aprofitar l'afluència de turistes a l'estiu i els caps de setmana de grans esdeveniments. És l'únic supòsit del document que permetria augmentar la facturació i la ocupació, tant del petit comerç com de les grans superfícies.

Vídeo 'Estudi horaris comercials'

Obrir entre 8 i 10 dies festius més dels que els comerços ja obren actualment podria comportar beneficis de facturació i d'ocupació a les botigues de Barcelona. És la conclusió d'un estudi elaborat pel Laboratori de Transferència en Economia Aplicada (AQR-Lab) de la Universitat de Barcelona, encarregat per l'Ajuntament.

Després d'analitzar 200 documents sobre la liberalització horària dels comerços, els investigadors han elaborat diversos supòsits segons els dies d'obertura. De l'estudi dels diferents casos el document conclou que la millor opció seria la d'ubicar els festius d'obertura a l'estiu o en caps de setmana de grans esdeveniments a la ciutat, com el Mobile World Congress o la Fórmula 1.

El director de l'equip d'investigadors de la UB, Josep Suriñach, ha explicat que "també pel petit comerç, ampliar l'obertura en 8 o 10 dies festius més, molt ben seleccionats segons el calendari d'esdeveniments de rellevància internacional a la ciutat, podria comportar un augment de la facturació i de l'ocupació."

Defensa del model de proximitat

L'objectiu final ha de ser, segons l'estudi, aprofitar la gran afluència de turistes sense fer que canviïn els hàbits de consum dels ciutadans de Barcelona. D'aquesta manera, es podria mantenir el model de comerç de proximitat, tant present a la ciutat.

La tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha explicat els motius pels quals l'Ajuntament ha encarregat l'informe: "El que volem fer avui és donar un pas endavant i oferir un instrument que el sector podrà tenir en compte per donar llum i intentar acostar posicions, de cara a consensuar un model comercial per a la ciutat, amb fórmules que permetin la reactivació econòmica."

L'Ajuntament ha fet arribar el document a les associacions de comerciants, per tal que puguin estudiar els diferents escenaris que s'hi plantegen, i els puguin tenir en compte a l'hora de proposar el model comercial i el calendari d'obertura de festius que volen per a la ciutat.

 
 Els experts recomanen obrir entre 8 i 10 festius més l'any
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma