Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Rècord històric del servei Barcelona Wi-Fi
publicat el 14/08/2013 a les 15:00 h. Verònica Heredia

El servei Barcelona Wi-Fi segueix batent rècords d'usuaris i accessos a la xarxa. Si al mes de juny van ser prop de 69.000 usuaris, amb 160.000 accessos, els que es van connectar al servei, aquest juliol han estat 87.911 usuaris, amb 190.894 accessos.

Vídeo 'Rècord històric del servei Barcelona Wi-Fi'

Des del juliol del 2009, l'Ajuntament de Barcelona ha desplegat el servei Barcelona Wi-Fi, una eina que cada cop té millor resposta dels ciutadans. Bona prova d'això és que durant els mesos de juny i juliol s'han batut rècords històrics pel que fa a usuaris i accessos al servei.

Si al juny van ser prop de 69.000 usuaris, amb 160.000 accessos, els que es van connectar al servei, aquest juliol han estat 87.911 usuaris, amb 190.894 accessos.
El servei Barcelona Wi-Fi "és per als ciutadans de Barcelona un complement al servei dels operadors", de manera que "es dóna als usuaris l'opció de connectar-se en lloc d'utilitzar la seva quota de dades", explica Eduard Martín, director d'Innovació, Societat del Coneixement i Arquitectures TIC de l'Institut Municipal d'Informàtica.

Augment d'accessos a l'estiu

Durant els mesos d'estiu, els accessos des de punts a l'aire lliure augmenten considerablement, sobretot des dels situats a les platges. Així, si durant l'any tenen una mitjana de 400 usuaris al mes, entre el juny i el setembre arriben als 600. Ens els darrers 12 mesos, 68.000 usuaris s'hi han connectat des de les platges.

Pel que fa als parcs, els accessos des dels punts Wi-Fi també augmenten durant l'estiu. El parc amb un ús més elevat és el de la Ciutadella, amb dos punts Wi-Fi, que té uns 900 usuaris mensuals i que en pot arribar a tenir més de 3.000.

El servei Barcelona Wi-Fi suposa també una manera "d'apropar als turistes la realitat de Barcelona d'una manera més proactiva", comenta Martín, que afegeix que els visitants de Barcelona coneixen el servei "perquè és molt visible", tot i que "cal treballar més a informar de la possibilitat d'utilitzar aquest servei".

442 punts a tota la ciutat

Barcelona disposa d'un total de 442 punts Wi-Fi, entre els situats en equipaments com ara biblioteques, centres cívics o centres esportius municipals (218); i els que es troben a la via pública (190), als parcs (21) i a les platges (13).

Des de la inauguració del servei i fins al 30 de juny de 2013 s'han comptabilitzat 837.000 usuaris diferents i 3.100.000 accessos a la xarxa. En total s'han visitat més de 212 milions de pàgines.

 
 Servei Barcelona Wi-Fi
 Enllaços relacionats
»  Servei Barcelona Wi-Fi [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma