Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona registra un increment de 293 aturats (0,3%) el mes de juliol
publicat el 02/08/2013 a les 18:00 h. Redacció bcn.cat
Barcelona tanca el mes de juliol amb 108.192 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei Català d'Ocupació (279 més que el mes anterior), xifra que suposa un lleuger augment de l'atur (0,3%), després de tres mesos de reducció consecutiva d'aquest indicador. La tendència continua el comportament dels mesos de juliol del 2012 i el 2011, en què l'increment va ser del 0,1% respecte als mesos de juny d'aquells dos anys.

La xifra d'aturats a la ciutat de Barcelona va augmentar el mes de juliol en 293 persones en relació amb el mes de juny. Un increment que es tradueix en un 0,3% més en el percentatge total de desocupats a la capital catalana.

L'estabilització mensual que experimenta l'atur a Barcelona (0,3%) contrasta amb els descensos a la província (0,6%), Catalunya (1,1%) i Espanya (1,4%). El nombre de desocupats se situa per sota de 463.000 persones a la demarcació de Barcelona i en poc més de 610.400 al Principat, mentre que a escala estatal baixa dels 4,7 milions.

L'atur per sexes i sectors

De les persones sense feina a Barcelona el mes de juliol, 53.834 són homes (el 49,8% del total) i 54.358 dones (el 50,2%), amb dinàmiques per sexe ben contrastades, ja que l'atur femení puja un 1,5%, mentre que el masculí disminueix un 1%. Això provoca que el nombre de dones desocupades superi el d'homes en 524 persones, fet força excepcional ja que des de l'últim trimestre del 2008 només s'havia produït al juliol del 2010.

Per sectors, tant la construcció (2,2%) com la indústria (0,5%) evolucionen favorablement a la baixa en el nombre d'aturats, mentre que els serveis experimenten un lleuger augment del 0,8% respecte al mes de juny. D'altra banda, el nombre d'aturats sense ocupació anterior (0,8%) es manté estable.

Els serveis registren 81.832 aturats a la ciutat —el 75,6% del total—, mentre que la construcció en comptabilitza 11.355 (un 10,5%) i la indústria, 10.748 (un 9,9%). D'altra banda, el nombre d'aturats sense ocupació anterior representa el 3,5% del total.

Més contractes respecte al juny

El mes de juliol s'han formalitzat 82.825 contractes a Barcelona, cosa que representa un augment de prop de 17.000 contractes respecte al juny (25,8%). L'evolució de la contractació a la ciutat és més favorable que la que experimenten Catalunya i el conjunt d'Espanya (24,3 i 18%, respectivament).

En canvi, en termes interanuals el nombre total de contractes signats a la ciutat baixa respecte al juliol del 2012 (5,1%), tendència que també s'observa a Catalunya (4%) i —de manera més moderada— en l'àmbit estatal (1,3%).

Pel que fa a la contractació indefinida, els 7.582 contractes signats a la ciutat suposen un notable augment mensual (17,7%), més elevat que els que experimenten Catalunya (15,2%) i Espanya (10,3%). De fet, la xifra de nous contractes indefinits el mes de juliol a Catalunya és la més alta que s'ha registrat entre totes les comunitats autònomes.

 
 Atur
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma