Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Mas i Trias insisteixen en el potencial de les infraestructures catalanes
publicat el 31/10/2013 a les 18:00 h. Andreu Oliveras

En l'acte de lliurement dels premis que concedeix l'editorial El Vigía, el president de la Generalitat ha recordat que Catalunya concentra una quarta part de les exportacions de l'Estat. Unes xifres que, com ha destacat l'alcalde de Barcelona, es deuen en gran part al port de la ciutat.

Vídeo 'Premis El Vigía'

Amb motiu del lliurament dels quinzens premis en logística, transport i infraestructures organitzats per l'editorial El Vigía, les Drassanes de Barcelona van reunir els màxims responsables de les institucions públiques i privades relacionades amb el sector. Artur Mas va aprofitar l'acte per recordar que Catalunya concentra una quarta part de les exportacions de l'Estat i atreu un 30 % de les importacions. Amb aquestes xifres, el president de la Generalitat considera que Catalunya "és el territori més ben situat per fer comerç", tant amb el conjunt de la Mediterrània com amb Àsia.

En la mateixa línia s'expressava Xavier Trias. L'alcalde de Barcelona va remarcar que una tercera part de les mercaderies que Espanya exporta cap a Àsia en avió surten de l'aeroport del Prat. Igual d'important o més és el paper que té el port de Barcelona, actualment "en ple procés d'expansió". Trias va posar l'èmfasi en el fet que ha doblat la seva capacitat logística i que s'ha consolidat com el primer port d'Europa en nombre de creuers.

Les paraules de Trias i Mas obrien i tancaven l'acte, respectivament. Entre els dos parlaments, l'editorial El Vigía va reconèixer, entre altres, la tasca de l'aerolínia Turkish Airlines, de l'Autoritat Portuària de Barcelona, de l'Associació Empresarial Química de Tarragona i de la constructora Sacyr. La revista El Vigía va néixer el 1895. Al llarg de la història ha patit diverses interrupcions. Es publica de manera ininterrompuda des de fa 58 anys.

 
 Mas i Trias insisteixen en el potencial de les infraestructures catalanes
 Més informació
»  Web El Vigía [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma