Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Trias: "No hi haurà progrés econòmic sense progrés social"
publicat el 25/06/2013 a les 20:00 h. Eduard Gras

L'atenció a les persones, la fortalesa financera de l'Ajuntament, el potencial econòmic i els avantatges logístics de la ciutat han estat els eixos de la conferència que Xavier Trias ha pronunciat aquest dimarts al Círculo Ecuestre de Barcelona. L'alcalde també ha anunciat que en poques setmanes es donarà l'impuls definitiu per a la construcció de l'estació de la Sagrera.

Vídeo 'Conferència al Círculo Ecuestre'

Les tres principals línies polítiques del govern de Barcelona i del seu alcalde han tornat a quedar ben fixades. En primer lloc, les inversions en matèria social per pal·liar els efectes de la crisi; en segon, la reactivació de l'economia de Barcelona, l'àrea metropolitana i tot Catalunya, i, finalment, uns serveis de qualitat que garanteixin la bona convivència dels barcelonins.

Amb aquest plantejament l'alcalde Xavier Trias s'ha presentat aquest dimarts al Círculo Ecuestre, davant d'un auditori que, a l'hora del torn de preguntes, s'ha interessat per una major liberalització per impulsar l'economia, com ha estat el cas dels horaris comercials. "Quan els comerciants es posin d'acord, ho tirarem endavant", ha remarcat l'alcalde, que ha prioritzat el manteniment del teixit comercial característic de la ciutat.

Atenció a les persones

"En aquest mandat hem augmentat un 15,5% el pressupost de les polítiques socials", ha deixat ben clar Trias, que ha aprofitat l'ocasió al Círculo Ecuestre per explicar el nou projecte de fer mil pisos de lloguer assequible amb una inversió de cent milions d'euros que sortiran d'una nova gestió dels aparcaments municipals.

L'alcalde ha assenyalat que no hi haurà "progrés econòmic sense progrés social", i ha deixat clara la postura del Govern municipal d'enllaçar el creixement econòmic amb el creixement del benestar i la qualitat de vida dels barcelonins.

"La força tractora del país"

Com a paraigua de tota l'obra política, el Govern municipal té la voluntat d'exercir de capital de Catalunya, tant en aspectes com la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022, que només farem perquè "el Pirineu en pugui treure profit", com globalment en l'àmbit econòmic.

Xavier Trias ha insistit que cal posar les bases d'un nou model econòmic, que continuï la tradició d'economia diversificada de la ciutat. Amb el turisme com un dels principals motors de la ciutat, l'alcalde ha recalcat la necessitat de potenciar-ne la sostenibilitat per no pertorbar la convivència dels barcelonins alhora que s'assoleixen rècords com els d'enguany en xifres de creueristes. Davant l'èxit turístic de Barcelona, l'alcalde Trias també ha reclamat, un cop més, que l'Ajuntament participi dels impostos que generen els visitants a la ciutat.

Per poder afrontar els reptes econòmics, però, és imprescindible disposar d'infraestructures. En aquest sentit, Xavier Trias ha anunciat que d'aquí a poques setmanes es posarà en marxa el procés de construcció de l'estació de la Sagrera per a les línies d'alta velocitat.

 
 Trias:
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma