Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Les coques, les preferim petites
publicat el 20/06/2013 a les 16:30 h. Meritxell Doncel

A Barcelona es vendran 900.000 coques per celebrar la nit més curta de l'any però, com és habitual els darrers anys, les famílies trien mides més petites. Al costat de les tradicionals, les més innovadores sembla que estan tenint bona sortida.

Vídeo 'Coques de Sant Joan'

De xocolata, de gerds, d'albercoc fresc, de préssec, de nata o de melindro i poma. Les coques que innoven també tenen clientela pròpia i, tot i que encara no poden competir amb les tradicionals de llardons, de fruita o de crema, tenen prou sortida.

Aquest any, però, Sant Joan cau just al mig d'un cap de setmana llarg i les previsions de vendes a la capital catalana no són gaire optimistes.
"Calculem que vendrem un 20% menys que l'any passat, unes 1.500 en total, perquè molts barcelonins, en ser festa dilluns, marxaran fora.

Se'n beneficiaran les pastisseries dels pobles, suposem", diu Cristina Massagué, propietària de la pastisseria Bocí, situada a la via Augusta, 112.

Els preus són similars als de l'any passat, tot i que podreu trobar una bona coca artesana entre els 4 i els 60 euros, en funció de la mida i els ingredients. Les més petites, sembla que són les que més triomfen.

Tant Cristina Massagué com el Gremi de Pastissers de Barcelona coincideixen a assenyalar que, com és habitual els darrers anys, els clients preferiran les coques de mida més petita, atesa la situació econòmica de les llars.

"La gent està canviant la preferència cap a mides més petites perquè s'han d'ajustar al que poden gastar i també perquè les famílies són cada cop de menys membres", opina Jaume Vilaró, cap d'obrador de la pastisseria Bocí, que enguany farà servir 500 kg de farina per fer les coques de Sant Joan.

"A més, si compren coques innovadores, que estan tenint molta sortida, s'estimen més agafar-les de mida petita per saber si els agrada o no", afegeix Cristina Massagué.

De fet, en aquesta pastisseria del districte de Sarrià cada any treuen una o dues coques noves per captar nous clients.

Clàssiques o noves, les famílies continuen preferint l'artesania d'un obrador per a les postres típiques de la nit més curta de l'any. "La qualitat del producte no és comparable al que trobes en una coca industrial, no té res a veure", diu Jaume Vilaró.

Segons les previsions del Gremi, a Barcelona es vendran 900.000 coques i a Catalunya, 1,6 milions.

 
 Les coques, les preferim petites
 Enllaços relacionats
»  Gremi de Pastissers de Barcelona [+]
»  Pastisseria Bocí [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma