Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona inicia les obres prèvies a la transformació de les Glòries
publicat el 25/06/2013 a les 17:30 h. Meritxell Doncel

Aquest estiu es duran a terme els treballs per connectar el carrer d'Alí Bei amb el pont de Marina, una actuació necessària per iniciar el projecte de transformació de la plaça de les Glòries Catalanes. A més, entre les obres que s'inicien aquests mesos destaquen les que permetran estrenar cinc línies noves de la xarxa d'autobús i les de millora del paviment de les rondes.

Vídeo 'Obres a l'estiu'

Amb l'arribada de l'estiu comencen les obres. En total, l'Ajuntament farà 42 actuacions a la ciutat, algunes de les quals tindran continuïtat i altres són actuacions de manteniment i obres de millora del paviment que estaran enllestides a l'inici del curs escolar.

És el cas de les obres de millora de la pavimentació que es duran a terme al juliol a la ronda del Litoral i a l'agost a la ronda de Dalt, en caps de setmana de poca circulació.

En total, a la ciutat es renovaran 147.339 metres quadrats d'asfalt i es faran deu actuacions més d'aquest tipus que al 2011.
També s'aprofitarà l'estiu per fer millores a la xarxa d'alta tensió i al servei d'abastament d'aigua. Paral·lelament, Red Eléctrica de España completarà el circuit d'alta tensió entre les subestacions de Maragall i Trinitat i de Can Rigalt i Trinitat per permetre el subministrament d'electricitat en cas d'avaria.

Connectar el Poblenou amb la trama Cerdà

L'obertura del carrer d'Alí Bei a l'altura del pont de Marina és una de les actuacions més destacades de l'estiu, que permetrà que el Poblenou tingui vies de sortida alternatives a la rotonda de la plaça de les Glòries Catalanes. Es tracta d'una de les actuacions prèvies a la transformació de la plaça de les Glòries Catalanes.

D'altra banda, també s'acabaran les obres d'urbanització dels entorns del Centre Cultural del Born, que suposarà l'adaptació per a vianants d'un tram del carrer del Comerç, els treballs de remodelació del passeig Joan de Borbó Comte de Barcelona i s'iniciaran les obres d'urbanització de la plaça dels Eucaliptus, la carretera de Ribes, el carrer de Sant Pere Més Baix, els entorns del Mercat de Sants, la plaça d'André Malraux i els jardins de Ca l'Alena, entre altres.

"Moltes d'aquestes obres d'estiu no s'acaben a l'estiu, perquè iniciem un període de transformacions importants a la ciutat i algunes s'allargaran més temps", ha explicat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Infraestructures

Pel que fa a l'estació de Passeig de Gràcia, aquest estiu s'enllestiran els treballs de la banda Llobregat muntanya i les obres estaran acabades abans de Nadal.

També avançaran les tasques per recuperar alguns dels trams afectats per obres de Ferrocarrils de la Generalitat i Adif, com ara el tram de via Augusta amb la plaça de Gal·la Placídia, el carrer de Mandri amb el passeig de la Bonanova i el carrer de Dolors Monserdà.

Així mateix, durant els mesos d'agost i setembre es faran les actuacions que hauran de permetre implantar, durant la tardor, cinc noves línies de la nova xarxa d'autobús de la ciutat, tres d'horitzontals (H8, H10 i H16) i dues de verticals (V3 i V17), que uniran Collblanc i La Maquinista, Collblanc i Sant Adrià/Badalona, Paral·lel i Diagonal Mar, Zona Franca i Sarrià i el Port Vell amb el Carmel.

Aquests treballs, però, tindran poca afectació en la mobilitat ja que són tasques de fresat i pintat de nous carrils que duraran pocs dies.

 
 Barcelona inicia les obres prèvies a la transformació de les Glòries
 Fitxers relacionats
Portable Document format Dossier de premsa
Portable Document format Mapa de les obres
 Enllaços relacionats
»  Web d'obres [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma