Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
S'adeqüen 120 parades a les noves línies de bus
publicat el 03/10/2013 a les 18:06 h. Redacció bcn.cat
Durant aquest darrer trimestre, l'Ajuntament i TMB duen a terme un seguit d'actuacions a 120 parades d'autobús de la ciutat per instal·lar, traslladar, modificar i adequar les parades a les noves línies de la xarxa de bus que entrarà en servei aquesta tardor.

Els treballs es fan sense afectar la calçada ni la circulació. Són obres menors a les voreres i es renova el paviment i la fonamentació per a les marquesines. Mentre durin les tasques, que s'aniran desenvolupant de manera progressiva, es deixarà un pas a la vorera per als vianants d'una amplada mínima d'un metre i mig.
Les actuacions són les següents: s'instal·len noves parades en zones del recorregut de les futures línies que no coincideixen amb línies existents; es traslladen algunes parades per afavorir els intercanvis entre línies perpendiculars i amb altres transports, s'igualen les distàncies entre parades successives d'una mateixa línia o se situen a la mateixa alçada en els recorreguts d'anada i tornada. A més, s'instal·len lavabos a les futures terminals on no n'hi havia i pantalles d'informació a l'usuari en parades rellevants.

Amb la segona fase de la implantació de la nova xarxa s'incorporaran cinc noves línies, tres d'horitzontals i dues de verticals: H8, H10, H16, V3 i V15. La incorporació dels cinc nous eixos que se sumaran a les cinc línies anteriors conformarà, a finals d'aquest any, una malla de deu línies amb clara vocació de xarxa integrada, d'altes prestacions i de gran connectivitat.

L'Ajuntament aposta per millorar els serveis als ciutadans i per garantir que la capital catalana tingui un transport públic de qualitat. Amb aquest objectiu, l'1 d'octubre de 2012 es va iniciar la reformulació de l'actual xarxa d'autobusos de Barcelona amb la posada en funcionament de les cinc primeres línies de la Nova Xarxa. S'obtindrà una xarxa més llegible, més fàcil d'utilitzar; amb menys temps d'espera i de viatge; amb més regularitat i amb una millora de la connectivitat entre els diferents mitjans de transport públic i un transport públic més atractiu i sostenible.

 
 S'adeqüen 120 parades a les noves línies de bus
 Més informació
»  Web de TMB [+]
»  Web Nova Xarxa Bus [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma