Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Balanç del Districte de Nou Barris
publicat el 20/06/2013 a les 18:00 h. Regina Navarro

La lluita contra els desnonaments, per l'alimentació i per l'ocupació han centrat la tasca de govern els darrers dos anys. L'objectiu és donar resposta a les necessitats dels veïns del districte que té els indicadors socials més baixos de la ciutat.

Vídeo 'Balanç del Districte de Nou Barris'

"El Districte de Nou Barris és el que té els socioindicadors més baixos de la ciutat. I per tant és el que ha rebut l'impacte de la crisi d'una manera més forta. Per això ens hem dedicat a treballar molt en els aspectes socials". D'aquesta manera ha explicat la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, els objectius del Districte en els dos anys de mandat. I per fer-ho, les actuacions s'han centrat en els eixos de l'habitatge, l'alimentació (principalment entre els infants), i l'ocupació.

En el primer àmbit, ara fa un any es va posar en marxa el Pla especial pel tractament de desnonaments. Aquesta actuació s'ha centrat principalment al barri de Ciutat Meridiana, amb una alta incidència d'execucions hipotecàries per manca de pagament. En aquest temps s'han atès 154 casos, 20 dels quals han obtingut una solució d'habitatge i a la resta s'hi està treballant. A més d'aquestes mediacions l'Ajuntament ha destinat 185.192 euros a ajuts a l'habitatge al districte.

També s'ha posat en marxa la regeneració de la part baixa del barri de Torre Baró, amb la promoció de 220 pisos de lloguer assequible de Torre Baró, que ja s'han sortejat i es preveu que es comencin a ocupar al juliol.

Alimentació i infància

A Nou Barris s'han atorgat 2.766 beques menjador durant aquest curs 2012-2013, i s'ha establert un nou protocol per detectar casos de dèficit alimentari en col·laboració amb l'Institut Municipal de Serveis Socials i el Consorci d'Educació. Aquest protocol també s'ha fet servir per detectar els casos amb necessitats durant l'estiu. I és que per primer cop l'Ajuntament també cobreix l'alimentació dels infants durant les vacances, amb una partida inicial de més de 3 milions d'euros, part dels quals es destinarà a alimentació.

També s'ha posat en marxa el projecte Distribució Solidària d'Aliments (DISA), que atén 600 nuclis familiars. En col·laboració amb diverses parròquies de Sant Andreu i Nou Barris s'ha posat en marxa aquest supermercat solidari que pretén dignificar la distribució d'aliments.
Potenciar l'ocupació

Nou Barris també porta a terme polítiques per fomentar l'ocupació, la formació i la capacitació professional amb l'estratègia Barcelona Growth i diferents programes. De fet el Districte és prioritari per a Barcelona Activa i es porten a terme iniciatives com el Servei d'Orientació i Recerca de Feina, els programes de treball als barris, o els d'inserció sociolaboral. Del gener a l'abril d'aquest any s'han atès 1.041 persones en programes de capacitació i ocupació.

En aquest sentit també s'ha reconvertit l'Espai Jove Les Basses, que ha deixat de ser un centre cívic per convertir-se en un espai de referència dels joves del districte. Ara en aquest centre es treballa per ajudar els joves a trobar feina, evitar l'abandonament escolar i crear nous recursos per a aquest col·lectiu.

 
 Nou Barris treballa
 Fitxers relacionats
Portable Document format Dossier de premsa
 Enllaços relacionats
»  Web del Districte de Nou Barris [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma