Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Descobriu Barcelona a gambades!
publicat el 10/07/2013 a les 10:05 h. Susagna Alcón

Amb l'aplicació per a dispositius mòbils 'Barcelona Corre', els corredors poden explorar noves rutes per la ciutat mentre descobreixen racons poc habituals per a l'atletisme urbà.

Vídeo 'App Barcelona Corre'

Recórrer els més de 40 interiors d'illa de l'Eixample o remuntar bona part del riu Besòs, des de Bon Pastor fins a Vallbona, són dues de les propostes recollides dins l'aplicació per a telèfons intel·ligents "Barcelona Corre". Basada en el llibre homònim, que recull 23 "rutes per viure la ciutat a bon ritme", l'aplicació mesura el temps, el ritme i la distància recorreguda.

El seu autor, Pere Bosch, assegura que "l'aplicació treu el llibre al carrer, perquè el llibre et permet planificar la ruta a casa, però amb l'aplicació pots demostrar a peu de carrer de què ets capaç". Les rutes són de diversos nivells: n'hi ha per a principiants, com un recorregut pel front marítim o Can Dragó, i de major dificultat i pendent, com aquelles que pugen cap a Vallvidriera o Torre Baró.

Els itineraris recorren tots els districtes i estan pensats per a tots els dies de l'any, amb una ruta especial per a dies freds o un recorregut nocturn per les Corts i Gràcia. A totes les rutes s'hi pot arribar amb transport públic, perquè un dels objectius és que els corredors abandonin la rutina i s'atreveixin a explorar altres indrets que estiguin més allunyats de casa.

En aquest sentit, l'aplicació estableix un sistema de medalles, que recompensa els atletes més aventurers o actius. Per Martí Niubò, coordinador del Pla Estratègic de l'Esport, "moltes persones corren pel repte que suposa ser capaç de córrer més ràpid, més quilòmetres o més sovint".

L'aplicació respon a un moviment creixent, l'atletisme urbà s'ha convertit en part del paisatge natural de la ciutat i les curses urbanes cada vegada tenen més participació. L'aplicació "Barcelona Corre" està en constant evolució i, després d'un petit sondeig, s'està treballant per incorporar-hi les xarxes socials. Futurament, tal com explica Niubò, es podran compartir experiències i, fins i tot, incorporar noves rutes dins l'aplicació.

 
 Descobriu Barcelona a gambades!
 Enllaços relacionats
»  App per a iPhone, iPod touch i iPad [+]
»  App per a Android [+]
»  Web de Barcelona Esports [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma