Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
El Concert de Nadal de les persones grans, a ritme de swing
publicat el 19/12/2013 a les 21:00 h. Jaume Recasens

Vora quatre-cents cantaires han fet reviure als més de mil cinc-cents espectadors de L'Auditori, aquest dijous, 19 de desembre, l'era del swing, l'estil musical més popular als Estats Units a la dècada dels trenta i quaranta del segle passat.

Vídeo 'Concert de Nadal de la gent gran'

Les barcelonines i els barcelonins que han pres part activa en el concert tenen més de 60 anys i han assistit als quatre assaigs previs que s'han fet darrerament per enllestir aquest projecte musical, sota la batuta de Montserrat Meneses i Ignasi Tomàs, a la direcció escènica.

Entre els catorze temes que s'han escoltat hi havia nadales clàssiques, espirituals i estàndards de jazz.

El Concert de Nadal de les persones grans de Barcelona ha arribat a la tretzena edició i l'organitza l'Ajuntament, amb l'estreta col·laboració del Servei Pedagògic de L'Auditori, i el promou el Consell Assessor de la Gent Gran de la capital catalana.

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat poc abans de l'inici del concert que activitats com aquestes són un bon exemple "de la vitalitat de la gent gran de la nostra ciutat".

I ha recordat que s'emmarquen en les accions del que es coneix com a envelliment actiu, en què la música, precisament, és una activitat formativa i de col·lectiu per relacionar-se socialment.

I és que el cant coral és, en definitiva, ideal per vincular les persones al seu entorn proper i, per tant, té un efecte preventiu de les situacions de dependència.

"Nadal a ritme de swing", a la Sala 1 de L'Auditori, ha comptat amb la veu de Gemma Abrié i Erwyn Seerutton, Oriol Romaní, al clarinet, David Parras, tuba i trombó, i Daniel Garcia, piano i arranjaments musicals.

Al llarg de l'actuació, també han tingut el seu protagonisme els ballarins que s'han mogut dalt l'escenari a ritme, és clar, de swing, la Sonia Ortega i l'Hèctor Artal.

El concert, que ha durat una hora i escaig, ha acabat en el moment que tots els cantaires i el públic assistent han entonat conjuntament la nadala tradicional El noi de la mare.

 
 El Concert de Nadal de les persones grans, a ritme de swing
 Enllaços relacionats
»  Web de la Gent Gran de l'Ajuntament [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma