Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona, segona en l'índex mundial de ciutats esportives
publicat el 10/12/2013 a les 16:00 h. Redacció bcn.cat
Barcelona ha quedat en segona posició d'entre cinquanta ciutats competidores en l'últim Índex de les Ciutats Esportives, feta per l'entitat Around the Rings en col·laboració amb la consultora suïssa TSE Consulting, que valora l'acollida de grans esdeveniments esportius, les instal·lacions esportives i la població activa i saludable de les ciutats.

La capital catalana només ha estat superada per Londres, la darrera seu dels Jocs Olímpics, i ha passat del vuitè al segon lloc en un any. És la segona edició d'aquest rànquing, amb votació pública en línia i un vot dels experts de la indústria dels esports.

Després de Londres i Barcelona segueixen, per aquest ordre, Sydney, Melbourne, Pequín, Vancouver, París, Tòquio, Nova York i Ciutat del Cap. I en l'àmbit europeu, la capital catalana se situa en aquest rànquing per davant de París (setena), Madrid (tretzena), Berlín (quinzena), Munic (setzena), Istanbul (dissetena) o Moscou (divuitena).

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat que l'apropament dels grans esdeveniments d'aquests dos últims anys a la ciutadania, i el fet de dotar-los de contingut social i solidari "els ha donat un valor afegit més que ha fet que els barcelonins i barcelonines se sentin més implicats i més orgullosos de la Barcelona esportiva, i alhora participar-hi amb veritable il·lusió, i això es transmet al visitant i a l'esportista".

El bon posicionament de Barcelona en aquest rànquing internacional, diu Fandos, "és reflex de la capacitat organitzativa de la ciutat i la implicació dels ciutadans, així com que el fet de l'existència de clubs i entitats que treballen en l'esport base ens fa una ciutat esportiva per se".

La bona imatge de la ciutat projectada durant els Mundials de Natació BCN 2013 "és probable que hagi influït molt en aquesta votació, i el tret diferencial d'aquests Mundials ha estat precisament la implicació de tots els clubs de la ciutat, i no només dels del món de la natació. La Barcelona inclusiva, com a vessant solidari, també hi ha estat molt present, perquè hem sabut fer que els Mundials fossin de tots", conclou la tinenta d'alcalde.

 
 Barcelona, segona en l'índex mundial de ciutats esportives
 Enllaços relacionats
»  Web Esports Ajuntament [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma