Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Barcelona, ben situada estratègicament per al futur econòmic d'Europa
publicat el 20/06/2013 a les 20:00 h. Regina Navarro

El desenvolupament de l'economia del Nord d'Àfrica, les connexions ferroviàries amb Europa i la col·laboració entre ciutats són element clau perquè Barcelona tingui un paper fonamental en el futur de la Unió.

Vídeo 'Barcelona, ben situada estratègicament'

Per la seva situació estratègica, Barcelona està cridada a convertir-se en una potència clau en l'economia europea. A la ciutat hi conflueixen dos importants vectors econòmics: el del Nord d'Àfrica, que a mig termini viurà un important desenvolupament econòmic i agrícola, i l'europeu, gràcies al Corredor del Mediterrani.

"Barcelona i Catalunya estan en una situació estratègica increïble, perquè la Mediterrània és un mar emergent per on en aquest moment hi passa el tràfic intercontinental més important del món", explica Joan Amorós, secretari general de FERRMED.

En aquest context, és moment de treballar per aconseguir que això sigui una realitat. Per aquesta raó s'ha constitut la plataforma EU Core Net Cities, impulsada per l'Ajuntament i per FERRMED. Aquesta iniciativa, presentada aquesta setmana en el marc del Saló Internacional de la Logísitca, té per objectiu vetllar pel compliment de les inversions del Corredor del Mediterrani i alhora acostar les ciutats.

"Les polítiques econòmiques es fan a les ciutats, i per tant, la cohesió europea s'ha de fer a través de les ciutats", explica Amorós. "Aquesta plataforma pretén crear una xarxa potentíssima per potenciar els aspectes comuns de les ciutats sense oblidar les particularitats de cada metròpoli" afegeix.

I el ferrocarril hi jugarà un paper clau. No només perquè amb l'Alta Velocitat i el Corredor s'escurcen els trajectes per connectar amb Europa, sinó perquè a la llarga, ha d'augmentar exponencialment el transport ferroviari. Una directiva de la Unió Europea estableix que al 2050 la meitat del transport (de persones i mercaderies) es faci amb tren per evitar la dependència del petroli. "Cada dia creuen la frontera per la Jonquera 10.000 camions, i el consum energètic dels camions és cinc vegades superior al del ferrocarril", precisa Joan Amorós.

Amb aquest objectiu en ment, però, el secretari general de FERRMED recorda que s'han de fer importants inversions a Barcelona per assegurar el seu paper a Europa. L'Alta Velocitat s'ha de connectar amb l'aeroport, i aquest s'ha de convertir un hub internacional. I sobretot treballar perquè el Corredor del Mediterrani sigui una realitat.

 
 Barcelona ben situada estratègicament
 Enllaços relacionats
»  Web EU Core Net Cities [+]
»  Web de FERRMED [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma