Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Gràcia aposta per un espai públic de qualitat
publicat el 21/06/2013 a les 18:00 h. Alba Rodríguez

Aquest divendres s'ha fet el balanç dels dos anys de mandat en el qual també s'ha previst continuar posant l'atenció en les persones i guanyar més equipaments per a Gràcia.

Vídeo 'Balanç del Districte de Gràcia'

En els dos anys de mandat, Gràcia ha avançat en l'oferta de nous espais per a entitats de cultura popular i tradicional del districte, amb la posada en marxa de l'Espai Albert Musons —la seu dels Castellers de Gràcia i de la Fundació Festa Major de Gràcia— o de l'antic Casino La Violeta.

Precisament, aquest últim equipament ha estat l'escollit per presentar el balanç dels dos anys de mandat del Districte. I és que després de gairebé un any de la reobertura de La Violeta ha aconseguit tornar a ser un referent per a la trobada ciutadana.

D'altra banda, durant aquest últim any, el Districte ha donat l'impuls definitiu als tràmits urbanístics que permetran la construcció de la futura escola de primària Univers. A més, s'han obert dues escoles bressol, Caspolino i Enxaneta, que han fet possible oferir més de 220 noves places d'escola bressol a Gràcia.

A més, s'ha definit el futur de l'antiga Clínica Quirón, que serà una nova residència per a gent gran i que a més disposarà de dos equipaments de proximitat: un casal de gent gran i un casal de barri.

Les places, una prioritat

A les places principals de la Vila —plaça del Sol, del Diamant i la de les Dones del 36— es faran actuacions de manteniment, que implicaran millores en l'espai i el mobiliari urbà. A més, a la plaça del Diamant s'aprofitaran les obres per donar a conèixer l'obra de Mercè Rodoreda.

La regidora del Districte de Gràcia, Maite Fandos, ho ha explicat així: "Farem una actuació molt reclamada a la plaça del Diamant. Volem que sigui un referent de Mercè Rodoreda. Volem que sigui un espai que recordi tota la seva obra."

Es preveu també actuar a la plaça de Lesseps i la plaça de Sanllehy. A més, s'aposta pel projecte de la reforma de la travessera de Dalt, on es construirà un nou aparcament, i la reforma dels jardinets de Gràcia, entre altres millores urbanístiques.

Amb aquest mateix objectiu, disposar d'un espai públic i de qualitat, s'ha obert una biblioteca —Biblioteca Maria Antonieta Cot i Miralpeix— i s'ha estrenat una pista de bàsquet oberta a Vallcarca i els Penitents, aprofitant solars sense ús.
Pel que fa al solar que ocupava la Casita Blanca, també a Vallcarca, el Districte ha valorat la possibilitat de fer-hi una microurbanització que generi la millora de l'espai i de l'entorn.

Més convivència i suport a les entitats

Al llarg del mandat s'han fet diverses actuacions per disminuir els problemes de convivència a Gràcia. De fet, s'han reduït considerablement les denúncies per sorolls: si es compara l'últim trimestre del 2012 amb el de l'any anterior, han disminuït un 24%.

D'altra banda, el Districte està revisant l'actual Pla d'usos del 2005 per adaptar-lo a la nova realitat econòmica i social, i està previst que properament es presentin tres plans: el de comerç, el de turisme i el d'aparcaments de motos.

El Districte també s'ha proposat posar una atenció especial en les persones. En aquesta línia, durant aquests dos anys s'han obert nous serveis d'atenció a les persones, s'ha millorat la coordinació amb les entitats del tercer sector social que treballen a Gràcia i s'ha promogut el caràcter solidari en les activitats festives. El projecte Radars s'ha consolidat i s'ha ampliat als barris del Coll i a la Vila de Gràcia.

Finalment, cal destacar el suport del Districte a les entitats culturals, esportives i de comerciants de Gràcia, a través d'iniciatives com el "Festiu!", Festival de Creació de Gràcia, o el nou format per a la Nit de l'Esport.

 
 Gràcia aposta per l'espai públic
 Fitxers relacionats
Portable Document format Dossier de premsa
 Enllaços relacionats
»  Web del Districte de Ciutat Vella [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma