Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
La reforma del passeig de Sant Joan entre Tetuan i Diagonal començarà a l'octubre
publicat el 25/06/2013 a les 17:00 h. Verònica Heredia

El regidor del Districte de l'Eixample, Gerard Ardanuy, ha fet balanç dels dos anys de mandat al Districte, i ha destacat algunes de les actuacions més importants que s'han dut a terme. També ha aprofitat per explicar la propera actuació de reforma que s'hi farà: la reurbanització del passeig de Sant Joan entre les places de Tetuan i de Mossèn Cinto Verdaguer.

Vídeo 'Balanç del Districte de l'Eixample'

Convertir el passeig de Sant Joan en un eix cívic, social i cultural de l'Eixample i de Barcelona. Aquest és l'objectiu que busca la reforma d'aquesta via emblemàtica, entre les places de Tetuan i de Mossèn Cinto Verdaguer, que s'iniciarà aquest octubre, i el projecte executiu de la qual ja està enllestit.

Les obres donaran continuïtat a la reurbanització que ja es va dur a terme en el tram del passeig entre l'Arc de Triomf i la plaça de Tetuan. Així, es transformarà la via en un bulevard, amb voreres més amples (de 17 metres, en lloc dels 12,5 d'actuals), que incorporaran espais d'estada i de jocs infantils, i amb tres alineacions d'arbres. A més, es canviaran el mobiliari urbà i els elements d'enllumenat, que se substituiran per tecnologia LED.

També s'aprofitarà per implantar una capa smart on s'incorporen infraestructures de xarxa com el Wi-Fi i la fibra òptica, dispositius i sensors ambientals, de mobilitat, de seguretat i socials, com la gestió de l'enllumenat, informació sobre autobusos o trànsit, monuments, etcètera.

A la calçada, hi haurà dos carrils de circulació per sentit, un dels quals serà carril bus. Aquests quedaran separats per una mitjana, amb un carril bici central segregat.

Amb l'objectiu de revitalitzar el comerç, a més, s'engegaran accions dinamitzadores, com l'impuls d'activitats per la diada de Sant Jordi, que ja va tenir lloc aquest any, el Dia de la Música o la Fira de la Salut.

"Volem un espai per als veïns, on la comoditat i la convivència siguin els eixos fonamentals", ha declarat el regidor del Districte, Gerard Ardanuy, que ha explicat que el projecte té un pressupost de 7,5 milions d'euros i es preveu que s'executi en uns catorze mesos.

Balanç de dos anys de mandat

L'anunci de la reforma del passeig de Sant Joan s'ha donat a conèixer durant el balanç dels dos anys de mandat pel que fa a les actuacions a l'Eixample. El regidor ha recordat algunes de les actuacions més destacables que s'hi han dut a terme (com les obres de manteniment a la plaça de Tetuan, precisament), o que estan en procés. És el cas de l'antiga seu de l'ONCE, al carrer de Calàbria, on s'instal·laran tant serveis municipals com d'ús veïnal.

El regidor també ha fet esment de les tasques que s'han dut a terme al districte per reordenar el trànsit de busos turístics al voltant de la Sagrada Família, i per facilitar l'accés dels vianants a peu. Així, s'han habilitat espais per fer parades per temps limitat, s'ha millorat l'espai urbà a l'entorn més immediat del temple, i s'ha modificat el Pla especial d'ordenació dels establiments comercials destinat a la venda de records a l'àrea de la Sagrada Família, de manera que s'amplia el perímetre de protecció a l'entorn del temple per evitar que s'obrin més establiments.

Ardanuy també ha explicat que des del Districte se segueix treballant en l'operació "0,0. 0 alcohol, 0 soroll", per la qual es busca reduir el soroll i el consum d'alcohol a la via pública, derivats de l'oci nocturn, a l'Antiga Esquerra de l'Eixample. Així, tant les queixes com les denúncies per aquest tipus de fets s'han reduït.

Apartat social

En l'apartat social, cal destacar les tres noves promocions d'habitatge del Parc Públic d'Habitatge de Lloguer de la ciutat de què disposarà el districte, a Alí Bei (45 habitatges i 20 allotjaments), i a l'àmbit de Germanetes, als carrers de Viladomat (60 habitatges) i Borrell (56 habitatges).

També cal recordar el projecte "Eix d'integració" al Fort Pienc, que buscava la incorporació de comerciants xinesos a l'Associació de Comerciants del barri, i que ja ha aconseguit associar una quinzena d'establiments.

Noves places de menjador social, la creació de taules socials als barris, i la millora dels centres cívics, completen les actuacions que marquen aquest mandat al districte de l'Eixample.

 
 La reforma del passeig de Sant Joan entre Tetuan i Diagonal començarà a l'octubre
 Enllaços relacionats
»  Web del Districte de l'Eixample [+]
 Notícies relacionats
»  Les entitats gestionaran els equipaments de l'antiga seu de l'ONCE [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma