Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Neix la City Protocol Society a Barcelona, l'aliança mundial de ciutats
publicat el 31/10/2013 a les 19:15 h. Redacció bcn.cat
Aquest dijous s'ha dut a terme la primera reunió d'aquesta entitat, que busca definir els estàndards de qualitat de les ciutats del futur i proposar-hi millores.

L'Ajuntament de Barcelona ha estat la seu, aquest dijous, de la primera reunió del Board of Directors de la City Protocol Society, l'aliança mundial de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca de tot el món que neix per definir els estàndards de qualitat de les ciutats del futur i per compartir solucions que ajudin a accelerar-ne la transformació. Fins ara una cinquantena de ciutats, empreses i institucions han mostrat la seva voluntat d'adhesió a la societat.

La City Protocol Society és una concreció de l'aposta de Barcelona de crear un marc internacional de treball conjunt on es definiran aquests estàndards mundials, s'impulsarà l'economia de la innovació urbana i es potenciarà el desenvolupament de tecnologies i solucions urbanes que fomentin l'eficiència en l'ús de recursos, la sostenibilitat ambiental i el progrés social i econòmic de les ciutats.

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha presidit la sessió constituent, en què ha recordat: "El City Protocol, anunciat per l'alcalde de Barcelona fa més d'un any, pretén definir com han de ser les ciutats del futur per ser més autosuficients, eficients i més ben gestionades." "És una invitació a generar una nova economia basada en les ciutats. Ens unim ciutats d'arreu del món, empreses privades, centres de recerca i universitats per desenvolupar solucions compartides que resolguin els problemes que afrontem les ciutats avui dia. Aquesta col·laboració entre ciutats és, ara, més important que mai i l'hem de tirar endavant amb aquest nou model de partenariat publicoprivat".

Segons Vives, "Barcelona està disposada, en aquests propers anys, a fer una aposta clara per les ciutats intel·ligents al servei del benestar de les persones". "Avui no només estem parlant de noves tecnologies i d'avenços pioners. Estem parlant, sobretot, de com fer la vida més fàcil a les persones, generar noves oportunitats de negoci i nous llocs de treball. Així ho entenem des de Barcelona".

La reunió del primer Consell Rector de la City Protocol Society ha servit per nomenar Manel Sanromà com a president del Board i per aprovar els diversos grups de treball existents. Els membres que s'han adherit formalment a la societat i que formen el Board of Directors provenen d'arreu, com ara de Quito i Amsterdam. L'objectiu és que aquest Consell d'Administració s'ampliï fins a disset membres al llarg del 2014.

 
 Neix la City Protocol Society a Barcelona, l'aliança mundial de ciutats
 Més informació
»  Web de City Protocol Society [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma