Home banner
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina Principal >  Notícies
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
El foc, protagonista en la benvinguda al 2014
publicat el 27/12/2013 a les 18:55 h. Susagna Alcón

En la celebració a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, ideada per La Fura dels Baus, les dotze campanades seran volcans de foc que envoltaran els assistents i culminaran a la Font Màgica de Montjuïc.

Vídeo 'Cap d'Any 2014'

Ja se'n saben més detalls de la gran celebració popular de Cap d'Any que ocuparà l'avinguda de la Reina Maria Cristina. L'espectacle, ideat per la Fura dels Baus, s'iniciarà a dos quarts de dotze, durarà 45 minuts i hi participaran unes 400 persones. La celebració arrencarà amb els Castellers de Sants, que carregaran quatre pilars a l'escenari central. Tot seguit s'alçarà el campaner i l'Ésser del Mil·leni, el gegant de ferro que donarà la benvinguda a l'any nou.

Al seu interior, un centenar de persones donaran vida a l'Ésser del Mil·leni. Vestits de vermell, simularan el seu cor, que bategarà quan s'acostin les campanades. Serà aquest el moment culminant de la nit, quan l'avinguda s'omplirà de volcans en erupció. Així ho ha explicat Joan Còdol, director general de Projectes i Esdeveniments de Focus, que ha detallat que creen "un efecte, no solament sonor, en què el foc envolta els assistents gràcies a l'erupció de volcans de foc".

Aquests volcans s'instal·laran en unes torres a banda i banda de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, amb un total de 16 punts d'esclat, i explotaran consecutivament fins a culminar a la Font Màgica de Montjuïc. L'efecte es repetirà 12 vegades, donant forma així a les 12 campanades. Tot seguit, el colofó d'aquesta celebració serà un piromusical de cinc minuts de durada, que es combinarà amb els salts d'aigua de les fonts i amb projeccions a les diverses pantalles instal·lades.

Serà, segons Còdol, una cerimònia molt clara, que començarà amb un compte enrere projectat també en aquestes pantalles. Després serà el torn dels quarts, que s'acompanyaran de la música de Parsifal, de Wagner. Un cop acabats, els volcans de foc simbolitzaran les dotze campanades.

Recomanacions a seguir

L'organització recomana arribar amb temps a la zona, on es repartiran fins a 20.000 bosses de raïm gràcies als comerciants de Mercabarna. L'accés a l'espectacle es farà únicament per l'avinguda de la Reina Maria Cristina i els assistents podran disposar de l'àrea central i de la vorera esquerra. La dreta es reserva per als organitzadors i els serveis de seguretat i emergències.

Per al desallotjament, s'obrirà el pas a Rius i Taulet, a les dues bandes de les fonts, i es reforçarà el servei de metro fins a la 1, tot i que estarà operatiu tota la nit. Joan Torrella, director operatiu de Turisme i Esdeveniments de l'Ajuntament de Barcelona, ha recomanat "arribar-hi a peu o amb metro, perquè els autobusos deixaran de prestar servei en el seu horari habitual i el metro donarà prou cobertura per a les necessitats que es poden generar".

Per evitar incidents, s'ha ideat una vigilància discrecional, en què, a més d'un dispositiu mixt d'agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, hi participaran un centenar d'agents cívics. Aquests, segons Torrella, seran els encarregats de "facilitar el bescanvi de les ampolles de vidre per gots de plàstic, per tal d'evitar qualsevol risc en cas que es trenquessin". També ha assegurat que s'establiran les màximes facilitats per a la gestió d'aquests residus.

Una celebració compartida

Aquest esdeveniment neix amb l'objectiu que esdevingui una nova icona de la ciutat arreu del món. La cerimònia es retransmetrà en directe per TV3 i Movistar, un dels col·laboradors de l'acte, que reforçarà els seus serveis perquè els assistents puguin compartir la seva experiència per internet.

S'han establert diversos hashtags per conversar-hi: #CapdAny2014, #AñoNuevo2014 i #NYE2014. Els missatges que es comparteixin a través de les xarxes socials també sortiran en les pantalles de l'avinguda de la Reina Maria Cristina perquè sigui un espectacle el més participatiu possible.

 
 El foc, protagonista en la benvinguda al 2014
 Més informació
»  Web de Turisme de Barcelona [+]
 Enllaços relacionats
»  Web de Nadal [+]
Què son els serveis "Comparteix" X

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?
És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
El meu Yahoo!
És un servei que permet crear una pàgina d'inici personalitzada que inclogui cercador, correu electrònic, notícies i qualsevol informació configurable pels usuaris.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

© Ajuntament de Barcelona firma