HabitatUrba
Benvinguts a l'Ateneu de Fabricació de Les Corts

Destacat Central: Ateneu Les Corts

La Xarxa d'Ateneus de Fabricació de Barcelona us ofereix uns espais i uns equips per al disseny i la fabricació digital. Aquí, persones i entitats amb diferents trajectòries, formacions, història i capacitat teniu un punt de trobada on reflexionar, experimentar i debatre sobre els aspectes que tenen a veure amb l'ús de les tecnologies per a la fabricació digital.

Des dels Ateneus també volem estimular la creativitat i el talent local, l'experimentació i l'aprenentatge conjunt, fent-vos partícips als creadors dels processos productius en les vostres pròpies obres i principalment en aquelles susceptibles de generar ocupació i negoci. Està previst que cada districte de Barcelona compti, com a mínim, amb un Ateneu de Fabricació, consolidant la idea de barris productius definida a l'estratègia d'SmartCities de la ciutat.

Agenda

10a Conferència Internacional de Fab Labs

10a Conferència Internacional de Fab Labs

[Del 2 al 8 de juliol de 2014] El Disseny Hub serà l'espai on experts internacionals, empreses locals i barcelonins i barcelonines podran compartir coneixement a través de diàlegs i seminaris i conèixer la fabricació digital.

Introducció al món de la fabricació digital per a professionals de l'educació

Introducció al món de la fabricació digital per a professionals de l'educació

[Del 10 al 17 de juliol, de 10 a 14 hores] L'Ateneu acull un curs on els professionals de l'educació poden conèixer de primera mà la fabricació digital: dissenyar un objecte i fabricar-lo amb impressió 3D i poder crear una proposta didàctica a partir de l'experiència de producció.

La fabricació digital i en 3D s'apropa a les aules

Casal d'Estiu Fab Kids

Casal d'Estiu Fab Kids

[Del 2 al 8 de juliol de 2014] Fabricar un robot, construir un skate o fer impressions 3D són algunes de les activitats que els joves de 12 a 17 anys podreu aprendre aquest estiu al Fab Kids. Del 2 al 8 de juliol, els millors "Fabbers" i "Makers" de tot el món es reuniran a Barcelona per celebrar el Fab10 . No t'ho perdis!

Casal d'Estiu de Fabricació Digital #FabKids 2014

Workshop Internacional sobre noves tendències en Urbanisme i Arquitectura

Workshop Internacional sobre noves tendències en Urbanisme i Arquitectura

[Dilluns 16 de juny de 15 a 18 hores i Dimecres 18 de juny de 16 a 18.30 hores] L'Ateneu de Fabricació de Les Corts acull dues sessions del workshop 'Arquitectura Límit: reconstruir a les perifèries', que se celebra a Barcelona del 15 al 18 de juny.

Altres agendes

Notícies

Ja tenim foto guanyadora del concurs de fotografia #VailetsHacklabDay!

La guanyadora és Montse González, pedagoga, amb una fotografia de la categoria Vailet (de 3 a 12 anys). Felicitats a ella i gràcies a tots i totes per participar!

L'Ateneu de Fabricació de Les Corts s'afegeix a les sales d'estudi nocturnes

L'Ajuntament amplia el servei permanent de sales d'estudi nocturn amb 20 noves sales puntuals durant l'època d'exàmens de juny.

Fabricació digital prenent un cafè

Barcelona té des d'avui el primer FabCafè d'Europa, un nou concepte de bar que permet prendre un cafè mentre s'utilitza una impressora 3D.

Descobrint els misteris de l'electrònica de darrera generació

L'Ateneu de Fabricació de les Corts ha estat l'escenari aquest dissabte 17 de maig del Vailets Hacklab Day, una jornada de jocs i tallers per apropar la programació, la robòtica i l'electrònica de darrera generació a nens i nenes de totes les edats.

La fabricació digital i en 3D s'apropa a les aules

El nou programa pedagògic de l'Ateneu de Fabricació Digital de les Corts organitza formació específica adreçada al professorat de primària i secundària, que podrà transmetre els coneixements en fabricació digital i en 3D a la classe i fer projectes en xarxa.

Vídeo Programa Pedagògic

Entrada reduïda al Fab10, exclusiva pels 100 primers makers residents a Barcelona

Entrada reduïda al Fab10, exclusiva pels 100 primers makers residents a Barcelona

Del 2 al 8 de Juliol se celebra a Barcelona la 10a conferència internacional de Fab Labs. Si et vols apuntar a les reunions de la Fab Lab network, tallers, tours, festes i al simposi, oferim una entrada reduïda exclusiva pels 100 primers makers residents a Barcelona. Aprofita-ho!

Vídeo Fab Lab BCN

Altres notícies

Vídeo

Casal d'Estiu de Fabricació Digital #FabKids 2014

Què és un Ateneu de Fabricació?

L'Ateneu de Fabricació de Les Corts, un espai públic i obert a les persones del barri, treballa al servei de la innovació social a la ciutat

Com funciona una impressora 3D?

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari