GentGran

Gent GranTeleassistència

El Servei de Teleassistència consisteix en la instal·lació d'un aparell molt senzill a l'habitatge de l'usuari, connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d'urgència simplement prement un botó.

Des del Centre D'Atenció, uns professionals atenen la consulta i activen, si cal, el recurs més adient a la situació: localitzar els familiars o persones de contacte, desplaçar al domicili de la persona usuària una Unitat Mòbil o activar altres serveis d'urgència (061, Bombers, Guàrdia Urbana, etc...).

És un servei permanent, funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any. Té per finalitat ajudar les persones grans, amb discapacitat i/o dependència perquè puguin continuar vivint al seu domicili, amb seguretat i reduïnt el risc d'aïllament.

A més d'actuar en casos d'emergència, el servei també actua de forma preventiva mantenint un contacte telefònic continuat amb la persona usuària.

Qui ho pot demanar?

  • Persones iguals o majors de 75 anys.
  • Persones majors d'edat i menors de 75 anys, amb certificat de discapacitat expedit per la Generalitat de Catalunya, on consti que superen el barem d'assistència de tercera persona i/o el barem de mobilitat reduïda o amb reconeixement de grau de dependència.
  • Altres situacions de persones majors d'edat i menors de 75 anys en les que el/la treballador/a social valori la necessitat de disposar del servei .

En qualsevol cas, cal:

  • Estar empadronat a la ciutat de Barcelona i viure-hi de forma permanent.
  • Gaudir de capacitat mental i cognitiva suficient per poder utilitzar correctament el servei.
  • Viure sol permanentment o durant gran part del dia.
  • Conviure acompanyat d'altres persones que presenten idèntiques característiques d'edat avançada o discapacitat i/o dependència.

Accediu al tràmit d'aquest servei.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari