GentGran

Gent GranFes esport

L'exercici físic és fonamental per a mantenir-se en forma i gaudir d'una bona qualitat de vida. Els polisportius municipals ofereixen descomptes i una àmplia programació d'activitats dirigides. Les modalitats esportives disponibles són molt variades. A més de les ja tradicionals –natació, fitness- hi podeu trobar:

  • Aiguagim: és la gimnàstica aquàtica. Dins de l'aigua podem fer els mateixos moviments que fem fora, però d'una manera més lenta i controlada, evitant el risc de lesions. L'Aiguagim està indicat per a totes les edats, i ajuda a corregir postures, disminueix els dolors musculars, afavoreix la relaxació i la respiració...
  • Tai-xí: considerat com un estil d'art marcial però també com un art de meditació en moviment, el Tai-xí és una forma d'exercici ideal per a la gent gran. Entre les seves moltes propietats, ajuda a millorar l'artritis, el reumatisme i la circulació, fa millorar molt el sentit de l'equilibri i també ajuda a relaxar-se.
  • Chikung: Una altra disciplina, molt comuna en la medicina tradicional xinesa. Consisteix en una gran varietat d'exercicis suaus, lents i relaxats, que es coordinen amb la respiració natural. Els beneficis en la salut es noten en les articulacions, en el trànsit intestinal, la flexibilitat...
  • Ioga: aquesta disciplina mil·lenària cada vegada té més adeptes a Occident. La combinació de postures i el control de la respiració comporten beneficis molt variats. Practicat de manera suau, el ioga és molt indicat per a la gent gran, per tonificar l'organisme, estimular la relaxació, controlar problemes de salut i emocionals... Una excel·lent manera de mantenir forts el cos i la ment.

En cada centre esportiu municipal us podran informar de l'oferta d'activitats i els seus horaris. Consulteu la llista de centres esportius municipals.

Altres oportunitats per a fer exercici:

  • Programa Activa't: sota aquest nom s'agrupen un conjunt de sessions d'exercici físic i de salut que es fan als parcs del Clot, la Guineueta, la Primavera i Joan Miró. Inclouen sessions de tai-txi i de txi-kung, així com caminades suaus i fins i tot exercicis de memòria. Obrir document PDF Consulteu els detalls del programa
  • Barnatresc: L'Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès i l'Institut Barcelona Esports promocionen la pràctica de senderisme urbà a través del programa Barnatresc. Es tracta de caminades per la ciutat, amb una longitud d'uns 12-15 km amb suport logístic i aptes per a totes les edats. Consulteu les properes activitats.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari