GentGran

Gent GranHorts Urbans

Des de l'any 1997, a Barcelona és possible accedir a un hortet durant cinc anys. L'Ajuntament posa a disposició dels barcelonins i barcelonines de més de 65 anys un hort a cada districte, amb més de 220 parcel·les en total. Si esteu en forma per treballar la terra i teniu ganes d'omplir el rebost amb coses que heu plantat vosaltres mateixos, seguint un model d'agricultura biològica, ara és la vostra.

Les parcel·les fan de 25 a 40 m2, i s'hi conreen hortalisses, verdures, plantes aromàtiques i flor de temporada. Els usuaris hi fan créixer tomàquet, mongeta tendra, patata, carbassó, bledes, llegums, cols, albergínies, alls, cebes, carxofes, enciam...

El programa d'adreça majoritàriament a persones més grans de 65 anys empadronades al districte on hi ha l'hort. Cal estar capacitat físicament per al treball agrícola, i no conviure, en el moment de fer la sol·licitud, amb una persona que ja sigui adjudicatària d'una parcel·la.

Els horts s'adjudiquen per sorteig entre totes les persones inscrites. Un mes abans del sorteig, se'n fa publicitat de les següents maneres:

  • Xerrades als centres cívics i casals de gent gran
  • Publicitat a la revista "Barcelona Informació"
  • Fulletons específics
  • Al Butlletí Oficial de la Província

Trobareu tota la informació sobre els tràmits i requisits necessaris al web Barcelona pel Medi Ambient.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari