GentGran

Gent GranViatges

Temporada 2015-2016

L'Ajuntament de Barcelona, mitjançant l'Àrea de Drets Socials, subvenciona 2.000 places dels viatges organitzats per l'IMSERSO a les persones grans amb targeta rosa gratuïta. Aquests viatges estan condicionats a la realització del "Programa de Turismo" de l'IMSERSO. Això suposa que es poden veure afectats els preus, destinacions i durada dels viatges.

Requisits i condicions

Les condicions generals estan a la pàgina web de l'IMSERSO

Per poder participar als viatges de l'IMSERSO, amb subvenció municipal, és imprescindible:

 • Ser pensionista de jubilació del Sistema Públic de Pensions.
 • Ser pensionista de viudetat amb edat igual o superior a 55 anys.
 • Ser pensionista per altres conceptes o perceptor de prestacions o subsidis de desocupació. En tots aquests casos cal tenir una edat igual o superior a 60 anys.
 • Ser titular o beneficiari del sistema de la Seguretat Social amb edat igual o superior a 65 anys.

Es pot participar amb el/la cònjuge, a qui se li exigeix tenir la Targeta Rosa.

Poden participar els/les fills/es amb discapacitat amb un grau mínim del 45%, si la discapacitat els/les permet viatjar i compartint habitació amb els seus pares. Adjuntar el certificat de grau de discapacitat al moment de la sol·licitud.

Tots els sol·licitants i acompanyants han de valdre's per si mateixos i no patir alteracions de conducta que dificultin la convivència als hotels.

Temporada 2015-2016:

La inscripció es podrà fer a les OAC, com fins ara, i aquelles persones que es van inscriure la temporada passada també la podran fer mitjançant el telèfon 010. El 010 també atendrà els canvis de dia i hora per anar a l'agència. (Preu trucada: establiment 0,373 € Cost/minut 0,089 €. Tarifat per segons. IVA inclòs).

Modalitats de viatges subvencionats per l'Ajuntament de Barcelona

 • Estades de 8, 10 o 15 dies en zones costaneres de la Mediterrània: Andalusia, Catalunya, Múrcia i Comunitat Valenciana.
 • Viatges de 8, 10 o 15 dies a les Illes Balears.
 • Viatges de 8 o 15 dies a les Illes Canàries. Els viatges de 15 dies es poden fer a 1 o 2 illes.
 • Viatges culturals de 6 dies per conèixer la Història i l'Art d'Espanya.
 • Turisme Natura de 5 dies amb rutes per paisatges pintorescos.

Dates

Període de presentació de sol·licituds: del 18 de maig al 3 de juny de 2015 a les Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC) o per telèfon, mitjançant el 010, les persones que es van inscriure la temporada anterior.

Al setembre totes les persones admeses per viatjar amb subvenció rebran una carta amb el dia i hora que han d'anar a l'agència de viatges per fer la reserva i escollir el viatge. També rebran una carta de notificació les persones no admeses i les que queden en llista d'espera.

Les citacions a l'agència s'inicien a l'octubre-novembre.

Les persones en llista d'espera poden ocupar les vacants, si hi ha places, i seran citades per l'agència de viatges aproximadament al mes de desembre. Si no volen esperar a ser citades, poden renunciar a la subvenció i participar a la campanya estatal sense ajut municipal. No es poden tenir les dues opcions a l'hora.

Els viatges es realitzaran des de gener fins abril de 2016.

Preus

El preu total dels viatges el decideix l'IMSERSO i varia segons els dies d'estada i les destinacions. La subvenció municipal d'aquesta temporada 2015-2016 serà del 40% del preu total del viatge.

Es considera Temporada Baixa el mes de gener pels viatges a la Costa Mediterrània i a les Balears amb uns preus inferiors a la resta de torns.

Els preus inclouen:

 • El viatge d'anada i tornada.
 • L'allotjament amb pensió complerta i en habitació doble a compartir, l'habitació individual està subjecta a la disponibilitat de cada hotel i s'ha d'abonar un suplement per nit que varia segons les destinacions.
 • Servei mèdic complementari de la Seguretat Social en l'hotel, excepte als viatges culturals i al turisme natura.
 • Pòlissa col·lectiva d'assegurança.
 • Programa d'animació a totes les destinacions, excepte als viatges culturals i al turisme natura.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari