GentGran

Gent GranL'exposició itinerant Bon tracte en tot moment, un recurs que s'amplia amb activitats complementaries.

Publicat el 18/12/2015

Després de l'èxit de sol·licituds i la bona acollida l'exposició "Bon tracte en tot moment", el Consell Assessor de la Gent Gran incorpora a l'exposició itinerant un seguit activitats complementaries per promoure la cultura de bon tracte a les persones grans.

L'exposició i les activitats completaries "Bon tracte en tot moment" elaborada pel Consell Assessor de la Gent Gran té per objectiu sensibilitzar a les persones grans i a la ciutadania en general sobre els drets i llibertats de les persones grans amb dependència.

L'exposició explica els 12 drets i les 2 responsabilitats de les persones grans amb dependència recollides en el Document Obert de Drets i Llibertats de les Persones Grans amb Dependència. L'exposició i les activitats completaries "Bon tracte en tot moment" és un recurs gratuït a l'abast de Casals municipals, entitats i espais de gent gran, Centres de Serveis Socials, salut i assistència primària i equipaments culturals, biblioteques, associacions ...

Les activitats complementàries volen contribuir reflexionar sobre el bon tracte a les persones grans en general i sobre drets i llibertats de les persones grans amb dependència. les activitats que acompanyen l'exposició poden ser:

  • Fòrum debat - Respecte i Bon Tracte a la gent gran. Projecció de la pel·lícula i debat posterior. Cinc històries relaten diferents situacions quotidianes a les quals les persones grans han de fer front amb freqüència.
  • Debat sobre la veu de la gent gran. "Les persones grans a les grans pantalles". Visualització del vídeo-muntatge i debat posterior. El vídeo planteja diverses situacions relatives al paper actiu que les persones grans exerceixen en el seu entorn familiar o social. Qui és la gent gran? Quins desitjos tenen?.
  • Taller participatiu de reflexió conjunta: Com caminar cap a l'horitzó del bon tracte en tot moment.

Per sol·licitar l'exposició i activitats cal emplenar el full de sol·licitud adjunt al dossier i enviar-ho al correu del Consell Assessor de la Gent Gran cagg@bcn.cat

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari