Educacio
FP, una oferta adaptada al mercat laboral

Publicat el 22/11/2011

El nou equip de govern, liderat per l'alcalde Xavier Trias, està treballant amb decisió per potenciar el trinomi sector públic-sector privat-agents socials que permeti planificar una oferta formativa més ajustada a les necessitats del mercat de treball

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, va presidir la Jornada "FP, Eix de la nova economia", una iniciativa impulsada per la Fundació BCN Formació Professional, adscrita a la regidoria d'Educació i Universitats.

Durant l'acte es van presentar un total de 9 objectius i 29 mesures destinats a potenciar la formació professional a la ciutat de Barcelona.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, va afirmar al Telenotícies de BTV que a la ciutat hi ha "grans professionals, grans instal·lacions i grans projectes educatius però hem de procurar que aquests projectes educatius siguin molt visibles en el món de l'empresa, en el món de la industria, en el món del treball i per tant aquest és un dels principals objectius que tenim com a ajuntament"

Les propostes presentades van ser el resultat final dels seminaris "Tribuna FP-Barcelona" desenvolupats a la ciutat durant els últims mesos i que van comptar amb la participació d'experts en la matèria i professionals de diferents sectors.

Durant la seva intervenció, el regidor va agrair la feina desenvolupada i la importància de les aportacions presentades que tenien com a objectiu millorar la formació professional a la ciutat.

Trinomi: sector públic, sector privat i agents socials

Ardanuy va indicar que en matèria de formació professional la palanca de canvi que "el nou equip de govern, liderat per l'alcalde Xavier Trias, està treballant amb decisió per potenciar el trinomi sector públic-sector privat-agents socials que permeti planificar una oferta formativa més ajustada a les necessitats del mercat de treball, aconseguir que l'alumnat de la ciutat tingui una millor i més actualitzada formació i ser més competitius davant els reptes de la nova economia i també a Europa".

El regidor va afegir que durant els últims anys a la ciutat "s'ha treballat per impulsar la Formació Professional, però que ara amb això ja no n'hi ha prou. Ara la Formació Professional a Barcelona ha d'avançar més, cap a nous objectius i crear nous professionals".

Ardanuy va dir també que en relació a altres sortides al mercat de treball "som pocs els que creiem des de fa molts anys en la formació professional, però estic convençut que cada vegada en serem més". El regidor va indicar també que en aquest sentit "la clau de l'èxit ha de ser la capacitat de fer més forta la formació professional a la ciutat i al país i, en aquest sentit, entre tots hem d'aconseguir incorporar cada vegada més suports".

Més graduats en formació professional

Durant la jornada, es va exposar la necessitat d'augmentar notablement el nombre de graduats en formació professional a la ciutat; tenir més en compte les necessitats del mercat de treball i seguir l'evolució del model productiu; generar una formació professional capaç de traslladar competitivitat als sectors productius; establir fórmules de partenariat, conglomerats o clústers; aprofitar eficientment el potencial clusteritzador del territori; integrar i harmonitzar titulacions i qualificacions; millorar i diversificar les passarel·les educatives; impulsar la millora contínua dels centres; millorar el procés formatiu de l'alumnat; elaborar polítiques de posicionament en xarxa i, entre d'altres coses, promoure lligams estratègics amb empreses dels rams lligats a l'oferta formativa

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari