Educacio
Un nou espai de formació integral per a joves

Publicat el 21/03/2012

L'espai disposarà d'una mediateca, tallers i espais d'intercanvi de coneixements, entre altres coses.

Amb el proper trasllat de la Biblioteca Garcilaso al complex de l'antiga fàbrica Alchemika, l'Espai Jove Garcilaso guanyarà un espai de 700 metres quadrats aproximadament repartits en dues plantes.

L'espai que deixa lliure la biblioteca s'aprofitarà per fer un projecte de formació integral per a joves i adolescents, un espai on els joves trobaran recursos en matèria formativa, personal i educativa a través d'un espai de lleure i de trobada per a joves.

Aquest nou espai estarà dirigit per una sèrie de professionals de joventut amb la complicitat i la interacció dels joves i adolescents usuaris del servei, ja siguin del districte o de la resta de la ciutat. Així, la dinàmica d'aquest nou espai estarà regida per la dinàmica entre els professionals i els joves per mitjà de la investigació, l'acció i la participació.

El nou espai obrirà de dilluns a divendres, matí i tarda. L'obertura del servei està relacionada amb les necessitats actuals dels joves, amb horaris molt diversos. L'organització de l'espai de trobada també s'adequa a les necessitats dels seus futurs usuaris.

Un espai adaptat a les necessitats dels joves

Així, la primera planta disposarà d'un espai de trobada, la Mediateca Jove i la Sala d'Adolescents, un espai per connectar-se a internet, estudiar o fer treballs en grup.

A la segona planta hi haurà l'Espai de Formació i de Capacitació Personal i Professional de Joves, un espai de formació, de coneixement, i de creixement personal. També hi haurà l'Espai de Formació - Multimèdia, amb eines informàtiques, i connexió a internet.

També es crea l'Espai Pròpolis, per treballar tot un seguit d'eines que ajudin els joves en la seva construcció social, a més de donar suport i enfortir la seva pròpia xarxa social. En aquest sentit, l'espai té la funció de dotar els joves d'eines i d'habilitats per saber estar i tenir èxit personal i professional en el futur.

Pel que fa a la Xarxa d'Intercanvis Socials "L'intercanviador de la Sagrera", es tracta d'un espai d'intercanvi d'experiències i coneixements (llengües, matemàtiques, ciències...). També hi haurà el Banc del Temps.

L'Espai Jove Garcilaso és un dels quatre espais joves de la ciutat de Barcelona i l'equipament juvenil de referència al districte de Sant Andreu.

És un equipament de nou plantes i 3.500 metres quadrats que ofereix serveis com ara el de biblioteca, OAC, Serveis Socials, Punt d'Informació Juvenil, sales d'estudi nocturnes, bar jove o projectes musicals, audiovisuals i de treball en xarxa.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari