Educacio
Preinscripció per al curs 2012-2013

Publicat el 26/04/2012

Ja es poden consultar les llistes ordenades un cop resoltes les reclamacions presentades als centres, d'acord amb el barem global i el sorteig públic. El proper 11 de maig es publicarà l'oferta definitiva. L'Ajuntament de Barcelona ofereix aquest any a les famílies el web www.bcn.cat/educacio per consultar la informació sobre el procés de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2012-13.

Des del 25 d'abril es poden consultar les llistes ordenades un cop resoltes les reclamacions presentades als centres, d'acord amb el barem global i el sorteig públic.

Les llistes amb la puntuació definitiva es fa pública al tauler d'anuncis del centre la nova relació de sol·licituds, ordenades segons la puntuació definitiva.

Les oficines municipals d'escolarització publiquen també aquestes mateixes llistes per als centres i ensenyaments del municipi.

La llista de sol·licituds amb la puntuació provisional de la preinscripció de 2n cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria es va fer pública el passat 17 d'abril i el número de desempat és el 121.574 (número més gran atorgat: 155.267).

El proper 11 de maig es publicarà l'oferta definitiva.

Calendari

17 d'abril de 2012, publicació de les llistes baremades provisionals de sol·licituds.
18 d'abril de 2012, sorteig per determinar l'ordenació de sol·licituds.
18,19 i 20 d'abril de 2012, reclamacions a llistes provisionals
25 d'abril de 2012, publicació de les llistes baremades definitives.
11 de maig de 2012, publicació de l'oferta definitiva.
18 de maig de 2012, publicació de les llistes d'alumnat admès.
21, 22 i 23 de maig, sol.licitud de canvi a una altra plaça entre les vacants existents davant de la presidència de les subcomissions.
El Departament d'Ensenyament ofereix 1.060.028 places per a les etapes d'educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO) per al curs vinent.

L'oferta definitiva de places es farà pública el proper mes de maig.

L'oferta educativa

L'oferta del Servei d'Educació de Catalunya presenta un increment de 15.519 places respecte a la del curs anterior 2011-2012, en què la xifra va ser de 1.044.509 places.

De les places ofertes, 262.958 són d'educació infantil de segon cicle (alumnes de 3 a 6 anys), 493.027 places són d'educació primària i 304.043 places són d'educació secundària obligatòria (ESO).

L'etapa per a la qual creix més el nombre de places és la de l'educació primària, en què s'ofereixen 8.059 places més que el curs passat.

Internet, una eina més d'informació

El regidor d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, va indicar que l'equip de govern municipal, liderat per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aprofita les oportunitats que ofereix internet "per posar a disposició de les famílies una nova eina on informar-se i, d'aquesta manera, poder escollir el centre docent que millor s'ajusti a les seves necessitats i preferències".

El regidor Ardanuy va afegir que, per primera vegada i de manera àmplia, "tothom qui vulgui trobar informació actualitzada sobre el procés de preinscripció per al proper curs, l'oferta formativa i els serveis educatius de la ciutat es podrà adreçar també a www.bcn.cat/educacio".

L'enllaç "Guia 2012-13. Centres i Serveis Educatius", situat a l'apartat "Destaquem" del web www.bcn.cat/educacio, informarà sobre els passos a seguir per sol·licitar una plaça escolar i, entre d'altres coses, oferirà la possibilitat de fer cerca de centres per districtes, cerca de centres per tipus d'oferta formativa o cerca avançada per districtes, oferta formativa, titularitat i serveis que ofereixen els centres.

Mentrestant, l'apartat "Notícies" informarà sobre el procés i actualitzarà la informació que es pugui anar produint.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari