Educacio
Barcelona disposa de 54 Patis Escolars Oberts al Barri

Publicat el 30/03/2012

Durant aquest mandat s'han inaugurat un total de tres Patis Escolars Oberts al Barri, el de l'escola Nabí, el de l'institut Menéndez y Pelayo i l'últim, el passat 31 de març, a l'escola El Turó.

El programa municipal "Patis Escolars Oberts al Barri", que impulsa la regidoria d'Educació i Universitats, mitjançant l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, té com objectiu oferir als nens, joves i les seves famílies una xarxa de patis oberts en centres educatius públics de la ciutat, sempre fora de l'horari escolar, com a espais d'ús públic, en un context segur i de proximitat.

En l'actualitat, a Barcelona hi ha un total de 54 patis escolars oberts, als 10 districtes, i a 44 dels 73 barris de la ciutat. De moment, durant aquest mandat s'han obert a la ciutat els patis de l'escola Nabí, de l'institut Menéndez y Pelayo i, ara, el pati de l'escola El Turó. Fins ara, en aquest curs 2011-12, els patis oberts de la ciutat han tingut més de 117.000 usuaris.

El 54è pati obert de la ciutat es va inaugurar el dissabte 31 de març a l'escola El Turó amb la presència del regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, i la regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni. Aquest pati oferirà servei principalment al barri del Turó de la Peira.

El desenvolupament de la iniciativa municipal "Patis Escolars Oberts al Barri", que compta amb la col·laboració del Consorci d'Educació de Barcelona, de la Fundació Jaume Bofill i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat, pretén optimitzar l'ús públic dels patis escolars, potenciant la seva vessant educativa i social i oferir un context segur i de proximitat on els infants, joves i les seves famílies puguin gaudir del seu temps de lleure de forma autònoma.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari