Menú de serveis

Ves al menú principalActivitats per a tothom

L'ajuntament de Barcelona organitza un conjunt d'activitats adreçades a la ciutadania per promoure el coneixement dels drets humans, la detecció d'actituds i comportaments discriminatoris, i reforçar el respecte a l'altre com un valor fonamental de la nostra societat.

Cicle de cinema i drets dels infants per a famílies

Ser pares és compartir els valors amb els fills i filles, és ensenyar-los els seus drets com a membres de la societat i el respecte als altres. aquesta activitat gratuïta vol ser un punt de partida per promoure el diàleg familiar mitjançant sessions de cinema al voltant dels drets humans.

Podeu conèixer quines són les properes pel·lícules.

Informació del cicle de cinema com a recurs pedagògic adreçat a escoles.

El Pregó dels infants a les festes de Santa Eulàlia

En el marc de la diada de santa eulàlia, l'alumnat de barcelona, i per encàrrec del consistori, construeix de forma col·laborat iva un pregó que llegirà davant l'alcalde i els regidors i les regidores de la ciutat. És l'aportació dels infants a la festa i, també, una bona oportunitat per apropar les institucions democràtiques i de govern de la ciutat i la seva història a la ciutadania.

També es pot visitar l'exposició on es recull el seu treball i les fotografies realitzades a la ciutat, on es visualitzen les reflexions i compromisos de l'alumnat, al voltant de les institucions democràtiques i de la ciutadania activa i participativa.

Consulta el programa de les festes de Santa Eulàlia.

Si sou docents podeu conèixer el projecte del pregó dels infants a les festes de santa eulàlia.

Cicle de música religiosa a les biblioteques

És un cicle de xerrades i audicions de música on s'explora el paper que té avui la música en la pràctica religiosa i la vida espiritual de diferents comunitats religioses presents a la ciutat de barcelona. Cada sessió combina una presentació sobre la música en el context d'una tradició religiosa determinada i una audició breu de la música sobre la qual s'hagi parlat.

En col·laboració amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Ruta dels drets humans a barcelona

Activitat cultural de promoció dels drets humans, donant a conèixer la història per conquerir-los a barcelona. es proposen entorns emblemàtics i es dóna informació per aprofundir en el seu coneixement.

Diades internacionals

Són dies internacionals de les nacions unides i d'altres institucions mundials, que tenen per objectiu commemorar fets i situacions significatives per sensibilitzar la població sobre dels drets humans.

Se celebren, entre d'altres, els següents dies internacionals:

  • 27 de gener - Dia internacional en memòria de les víctimes de l'holocaust
  • 21 de març - Dia internacional per a l'eliminació de la discriminació racial
  • 8 d'abril - Dia internacional del poble gitano
  • 28 de juny - Dia internacional de l'orgull gai
  • 17 de maig - Dia internacional contra l'homofòbia
  • 9 de novembre - Dia internacional contra el feixisme i l'antisemitisme
  • 20 de novembre - Dia universal de la infància
  • 10 de desembre - Dia internacional dels drets humans

Inici de la pàgina