Menú de serveis

Ves al menú principal



Cicle de Cinema i Drets dels Infants

Què és?

L'objectiu principal d'aquest projecte, és l'educació en Drets Humans. Els infants aprenen sobre els drets i deures tant individuals com col·lectius, en un marc interactiu i participatiu.

Es tracta d'una proposta pedagògica amb l'objectiu de crear espais de reflexió i debat dintre de l'espai escolar i familiar, per tal de dotar als infants d'elements pel desenvolupant d'una ciutadania activa, basada en el respecte a l'altre, la solidaritat, la coresponsabilitat i el pensament crític.

Els objectius específics del Cicle de Cinema i Drets dels Infants són:

  • Conèixer l'existència dels textos legals on es recullen els drets i deures i especialment la Convenció sobre els drets dels infants, adoptada per les Nacions Unides l'any 1989.
  • Prendre consciència de l'existència de la diferència i de les desigualtats socials.
  • Promoure la igualtat d'oportunitats sense distinció, per motiu d'origen, gènere, diversitat i orientació sexual, llengua, religió i diversitat funcional.
  • Creació de pensament crític i conductes solidaries, proactives, coresponsables i de ciutadania activa, en la defensa dels drets.

La metodologia que s'utilitza és:

Es basa en la programació d'un total de 16 sessions dividides en 6 pel·lícules. De cada pel·lícula es faran 2 passis, que es projectaran en els Cinemes Girona, dintre de l'horari lectiu.

Aquestes projeccions estaran distribuïdes per nivells educatius (educació infantil, cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior d'educació primària i 1r i 2n cicle de l'ESO) més 4 sessions adreçades al públic familiar.

El professorat compte amb el suport d'una guia pedagògica, on es descriuen els objectius i metodologia del programa, així com a dades d'interès i les propostes d'activitats per a desenvolupar a l'aula.

A qui s'adreça?

Alumnat de primària i secundària de Barcelona.

A més de les sessions adreçades als centres escolars, el Cicle de Cinema i Drets dels Infants també ofereix sessions gratuïtes per a totes les famílies. Aquesta programació es realitza els diumenges de novembre al matí, tot coincidint amb la commemoració de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

Com participar-hi?

Les reserves es gestionen a través del web del Programa d'Activitats Escolars (PAE)

Inscripció màxima de 275 alumnes.


Inici de la pàgina