»  Pagina principal
»  Que es el CMBS
»  Que es proposa
»  Composicio
»  Qui pot formar part del CMBS
»  Organitzacions, membres del plenari
»  Representants de les organitzacions membres del Plenari
»  Com s'organitza
»  Grups de treball
»  Accio Comunitària
»  Drogodependencia
»  Envelliment
»  Families
»  Igualtat d'oportunitats en la Infància
»  Salut
»  Premis
»  Documentació
»  Actes del plenari
»  Actes de la Comissió Permanent
Consell Municipal de Benestar Social >  Notícies > Detall
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Lliurament dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació
publicat el 17/12/2013 a les : h.

El passat dia 4 de desembre el Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) va lliurar els Premis als Mitjans de Comunicació en un acte celebrat al Saló de Cent, presidit per la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. Aquest guardó, que va néixer l'any 1993 i que enguany arriba a la seva 21a edició, vol reconèixer i fomentar el periodisme social, cívic, responsable i compromès amb una millor informació i tractament dels problemes socials a la ciutat

Aquests premis han promogut l'augment de la presència de la informació social als diferents mitjans de comunicació, des de mirades reflexives, crítiques i responsables, que contribueixen a crear opinió a l'entorn de les grans qüestions que susciten debat social a la ciutat.

En aquesta edició, es van presentar 42 treballs, emesos per 26 mitjans i ens diferents, 11 en la modalitat de premsa, 9 en ràdio, 7 de televisió i 15 d'Internet.

Els professionals i programes guardonats per la seva contribució a la sensibilització sobre la realitat social a Barcelona al 2013 van ser els següents, segons les diferents categories:

Internet

  • Premi a l'Associació Xarxa Digital Catalana, pel web www.social.cat. Es tracta d'una plataforma en línia d'acció social, amb continguts sobre serveis socials i benestar. L'eina ofereix informació del sector a les persones amb necessitats socials i explora les oportunitats que la xarxa digital pot aportar. A l'acte de lliurament, en Ricard Huguet, president de la Fundació puntCAT i jurat, va destacar aquest projecte com "un important altaveu del tercer sector que compta amb un gran abast i difusió, que porta realitzant durant els 5 anys que porta en funcionament".
  • Menció especial a l'Associació Benestar i Desenvolupament, pel web http://www.preinfant.org. La plataforma és una eina virtual d'informació, recursos i intercanvi d'experiències, sempre des de l'anonimat, adreçada als joves durant l'embaràs i la criança. En Ricard Huguet va voler destacar "el rigor i la qualitat de la informació que presenta aquest web, acompanyat d'un disseny ben acurat i clar".
  • Totes les entitats presentades a la categoria d'Internet rebran un domini .cat gratuït durant dos anys, ja sigui un nou domini o la renovació del que ja disposen, ofert per la Fundació puntCAT cmbs@bcn.cat

Premsa

  • Premi a Hermes Comunicaciones, S.A. (EL PuntAvui+) per la secció "Catalunya vol viure amb dignitat". El jurat va valorar la valentia del diari en els temes socials que s'han triat, així com també l'aposta per una secció amb objectiu de continuïtat.
  • Menció especial a l'Associació Esclat (Associació per a persones amb paràlisi cerebral) pel monogràfic "Sexoafectivitat i discapacitat: un binomi possible", publicat a la Revista Esclat. El jurat ha destacat el tractament i l'enfocament d'un tema sovint poc expressat als mitjans, la seva diversitat d'articles i opinions, les vivències personals i, sobretot, el trencament del silenci en aquest àmbit.

Ràdio

  • Premi a Radiocat XXI per les emissions dels reportatges "Capricis de la puta vida" i "Si tu vols ells poden" del programa El Món a RAC1 de Jordi Basté i Xavi Pérez. El jurat ha valorat el rigor i el tractament humanístic i qualitatiu d'aquests dos reportatges en un programa d'àmplia difusió.
  • Menció especial a Catalunya Ràdio, S.R.G., S.A., per l'espai radiofònic CAMINS i els reportatges de Mireia Sal, Cesca Armengol i Pepa Ferrer, que destaquen per l'optimisme de les veus de les persones que han viscut en estat de marginació o en risc d'exclusió social i de les entitats del tercer sector que els han donat suport.

Televisió

  • Premi al documental "Voluntaris" de la productora Nova Veranda 2010,S.L., per la seva transversalitat, per la qualitat de la imatge, pel relat dels personatges i per la bona projecció de la feina que fan els voluntaris.
  • Menció especial al programa Actua: Voces, de Televisió de Catalunya, S.A. pel tractament de les arts escèniques com a eina de dinamització social i, en concret, per "Voces", un projecte musical que dóna visibilitat i reconeixement als infants i joves que el protagonitzen.
 
 I.int PCMBS-2013

© Ajuntament de Barcelona firma