»  Pagina principal
»  Que es el CMBS
»  Que es proposa
»  Composicio
»  Qui pot formar part del CMBS
»  Organitzacions, membres del plenari
»  Representants de les organitzacions membres del Plenari
»  Com s'organitza
»  Grups de treball
»  Accio Comunitària
»  Drogodependencia
»  Envelliment
»  Families
»  Igualtat d'oportunitats en la Infància
»  Salut
»  Premis
»  Documentació
»  Actes del plenari
»  Actes de la Comissió Permanent
Consell Municipal de Benestar Social >  Notícies > Detall
Notícies » Versió per imprimir
»Envia a un amic/iga S'obre en finestra nova
Premis al periodisme més compromès
publicat el 07/03/2016 a les : h.
La 23a edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació ha reconegut treballs de periodisme social que ajuden a visibilitzar col·lectius i abordar-ne les problemàtiques.

El Saló de Cent ha estat la seu de la 23a edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, que reconeixen i premien el treball realitzat pels mitjans de comunicació en matèria de periodisme social. Els guardons pretenen destacar iniciatives que contribueixen a visibilitzar col·lectius minoritaris o que expliquen conflictes socials que tenen poc ressò mediàtic en la resta de mitjans.

Els premis es divideixen en quatre categories (ràdio, premsa, televisió i internet) i tenen una dotació econòmica de 5.000 euros per a cada premiat. També atorguen mencions especials de 1.500 euros.

En l'edició d'enguany, el Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació en la categoria de ràdio ha estat per a l' Associació Catalana per la Integració d'Homosexuals, Transexuals i Intersexuals Immigrants (ACATHI) pel programa Diversitats, emès a Ràdio Trinijove. El jurat ha valorat "la combinació d'activisme, actualitat i capacitat de divulgació del programa, així com el mèrit de tirar endavant aquesta aposta amb pocs mitjans".

En televisió, el guanyador ha estat el programa Info K: Especial refugiats. El jurat n'ha destacat "el rigor, la claredat i la pedagogia, així com el fet de fer propera una realitat tan complexa als infants".

El premi de premsa ha estat per al dossier "Nens i nenes o com educar en la diferència", publicat per El Diari de l'Educació, per "la qualitat i la profunditat amb què s'aborda la temàtica, així com l'àmplia representació d'experts que hi aporten la seva visió des de diferents disciplines".

Per acabar, en la categoria d'internet el guanyador ha estat la televisió en línia TEBVist, perquè és "una aposta valenta per part d'una entitat social fer una televisió en línia, i és un bon producte comunicatiu fet amb pocs mitjans i amb una molt bona evolució".

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha clausurat l'acte d'entrega de premis adreçant unes paraules als premiats: "A Barcelona hi ha una fractura social urgent. Gràcies per fer-vos-en ressò als vostres mitjans de comunicació."

SI voleu podeu veure l'acte a Youtube fent clic AQUÍ.
 
 premiats 2015logosp

© Ajuntament de Barcelona firma