»  Pagina principal
»  Que es el CMBS
»  Que es proposa
»  Composicio
»  Qui pot formar part del CMBS
»  Organitzacions, membres del plenari
»  Representants de les organitzacions membres del Plenari
»  Com s'organitza
»  Grups de treball
»  Accio Comunitària
»  Drogodependencia
»  Envelliment
»  Families
»  Igualtat d'oportunitats en la Infància
»  Salut
»  Sensellarisme
»  Premis
»  Documentació
»  Actes del plenari
»  Actes de la Comissió Permanent
»  Informes i memòries
»  Avaluacions/impacte
»  Altres
Notícies
»  Acte de Lliurament Premis Montserrat Roig 2019
Els guanyadors dels Premis Montserrat Roig 2019 es donaran a conèixer en l’acte públic de lliurament que tindrà lloc el 26 de novembre de 2020 a les 16.30 hores en directe des del Salo de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació de la tinenta d’alcaldia

»  Impuls del Pacte per Barcelona
Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte de presentació del document final del Pacte per Barcelona, que ha comptat amb representants dels grups polítics amb representació al Consistori i les entitats, organitzacions de l’àmbit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic de Barcelona que hi han participat

»  Cicle xerrades COVID-19 del Consell Municipal de Benestar Social
Al llarg dels mesos de maig i juny de 2020, el Consell Municipal de Benestar Social ha realitzat un cicle de xerrades virtuals sobre diferents temes relacionats amb l’impacte de la COVID-19 en les polítiques socials municipals.

»  El Consell Municipal de Benestar Social elabora un document sobre les polítiques socials municipals davant l’impacte de la COVID-19
En el darrer plenari del Consell Municipal de Benestar Social, celebrat virtualment el 30 de juny, s'ha aprovat el document d’aportacions del CMBS a les polítiques socials municipals davant l’impacte de la COVID-19.

»  Convocatòria oberta als premis Montserrat Roig
Els guardons reconeixen el periodisme valent, compromès i que posa les persones i les seves històries al centre.

»  El Consell Municipal de Benestar Social celebra la seva Comissió Permanent
El Consell Municipal de Benestar Social inicia el curs amb una nova sessió de la Comissió Permanent coincidint amb l’inici de mandat.

»  El Consell Municipal de Benestar Social elabora un document de compromís per les eleccions municipals del 2019
El Consell Municipal de Benestar Social, elabora un document marc per les properes eleccions municipals de la ciutat de Barcelona.

»  Els Premis Montserrat Roig posen en valor el periodisme i la comunicació social de Barcelona
El projecte 'Des-iguals' de betevé, el documental 'Idrissa, crònica d’una mort qualsevol' de Metromuster SCCL, la investigació 'Rostres i Rastres del Canvi Climàtic' i el programa 'Solidaris' de Catalunya Ràdio reben els guardons.

»  Acte de Lliurament Premis Montserrat Roig 2018
L'Ajuntament de Barcelona celebra properament l'acte de lliurament dels Premis Montserrat Roig 2018 al periodisme i la comunicació social de Barcelona

»  El Consell Municipal de Benestar Social celebra la seva sessió plenària
La Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz presenta, un any més, l’Informe d’Acció de Govern que dona resposta a les propostes que els diferents Grups de Treball han fet al govern municipal durant el curs 2017-2018

»  Segona jornada de la 5a Convenció Les veus de les persones grans. Defensar els drets de les persones grans és defensar els drets de tota la societat
Edatisme, dret a l’habitatge, al bon tracte o a una mort digna han estat eixos dels Espais de la Convenció, que ha tancat amb unes conclusions estructurades en els temes que han articulat les intervencions de 50 ponents a les sessions.

»  Primera jornada de la 5a Convenció Les veus de les persones grans. Barcelona, una ciutat per a tota la vida
El canvi demogràfic vist des del cicle reproductiu i l’aliança intergeneracional han articulat la sessió inaugural presidida per l’Alcadessa de Barcelona, Ada Colau.

»  Activitats preparatòries de la 5a Convenció Les veus de les persones grans
El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG) ha organitzat durant el mes de febrer dues activitats prèvies a la 5a Convenció que es celebrarà a l’Auditori AXA els dies 5 i 6 de març.

»  Barcelona, una ciutat per a tota la vida
S’obren les inscripcions per a la 5a Convenció Les veus de les persones grans, espai de participació, debat i reflexió al voltant de l’envelliment i de les polítiques adreçades a la gent gran que tindrà lloc els dies 5 i 6 de març a l’Auditori AXA.

»  Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social
El termini de presentació de les candidatures acaba el 31 de gener.

»  Contra el maltractament a les persones grans, bon tracte
Es reuneix en un nou web tota la informació per saber detectar i afrontar una de les formes de violència més poc visible: el maltractament a les persones grans.

»  El Grup Altaveu presenta i treballa l'Agenda dels infants amb el Consell Municipal de Benestar Social i l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
El Grup Altaveu és un grup de nois i noies d’entre 11 i 13 anys.

»  Jornada per debatre la infància i l’adolescència a la ciutat
El 19 de novembre, de 9.00 a 18.30 hores, tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana una jornada sobre el present i el futur de la infància i l’adolescència a Barcelona.

»  Presentació de l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment: una ciutat per a tots els cicles de vida 2018-2030
El document l’ha coordinat l’Àrea de Drets Socials i recull accions per anticipar-se al procés de canvi demogràfic i d’envelliment de la població.

»  L’Alcaldessa es reuneix amb els membres del Grup de Sensellarisme
El grup està format per persones que han patit situacions d’exclusió residencial greu, algunes d’elles han viscut al carrer i totes coneixen els serveis d’atenció a persones sense llar de la ciutat, tant els equipaments municipals com els d’entitats socials.

»  Obertes les inscripcions per als fòrums de la 5a Convenció Les veus de les persones grans
La 5a Convenció Les veus de les persones grans, que tindrà lloc els dies 5 i 6 de març de 2019 sota el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida

»  Una estratègia sobre l’envelliment per anticipar els canvis demogràfics
L’Estratègia de canvi demogràfic i envelliment preveu polítiques per combatre la solitud no volguda i fomentar una atenció integral individualitzada i comunitària amb principis d’inclusió, d’equitat i de justícia de gènere.

»  Xerrades i cinema per reflexionar sobre el dret a l’habitatge
El dies 18, 19 i 26 de juliol s’organitzen tres conferències i dues sessions de cinema a la fresca en el marc de l’exposició d’Aprop (Allotjaments de Proximitat Provisionals).

»  Parlen els nens i nenes de Barcelona [+]
L’‘Agenda dels infants’ recull onze grans propostes a partir d’una enquesta a 4.000 nens i nenes de la ciutat.

»  10 anys de propostes del Consell Municipal de Benestar Social. 2006-2016 [+]
Sessió extraordinària del Consell per presentar la valoració de com les propostes han estat ateses per l’Ajuntament de Barcelona.

»  Premis Montserrat Roig, un reconeixement al periodisme social [+]
Quatre projectes han estat guardonats per la seva visió crítica i transformadora de la realitat social.

»  Respostes d’acompanyament a la fragilitat i la dependència de les persones grans: llocs alternatius per viure la vellesa avançada [+]
Sessió de debat amb la Dra. Cécile Rosenfelder i entitats socials sobre fórmules habitacionals per la vellesa.

»  Dignificació del treball de la llar i les cures a la Trobada BCN Ciutat Diversa [+]
El CMIB dedica enguany la Trobada BCN Ciutat Diversa a la dignificació del treball de la llar i les cures.

»  Reconeixement al valor del periodisme social i de qualitat [+]
Els premis Montserrat Roig 2017 reconeixeran treballs periodístics, de comunicació i d’investigació que hagin contribuït a visibilitzar i divulgar la realitat social barcelonina.

»  Manifest del Consell Municipal de Benestar Social sobre els fets del Raval de l’estiu de 2017 [+]
El manifest denuncia el tractament estigmatitzador dels mitjans de comunicació davant el desplaçament i concentració de punts de tràfic al Raval Nord.

»  El Consell Municipal de Benestar Social publica un manifest de rebuig a la detenció dels membres del Govern català [+]
Drets socials. La declaració institucional titlla la decisió judicial de vulneració sense precedents de les llibertats i els drets democràtics.

»  El periodisme compromès, reconegut i premiat [+]
Drets socials. Entre els guardonats, hi ha la revista Masala, el mitjà d'informació, denúncia i critica social de Ciutat Vella, que ha rebut una menció especial.

»  Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d'igualtat per a entitats [+]
Ha estat elaborat pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD).

»  La revista Barcelona Societat torna amb un nou format [+]
El número 20 parla sobre l'atenció a les persones sense llar i les polítiques d'habitatge

»  L’Ajuntament de Barcelona elabora un pla integral per a abordar el sensellarisme a la ciutat [+]
Aquest document és pioner a tot l’estat i s’ha elaborat conjuntament amb la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar de Barcelona (XAPSLL) i amb persones que viuen o han passat per situacions de sensellarisme

»  Plenari del CMBS - Propera sessió prevista pel dia 21 de març de 2017 a les 16:30 hores [+]
El principal punt de l’ordre del dia seran les "Aportacions del CMBS a l’Estratègia d’Inclusió Social i de reducció de les desigualtats de la ciutat 2017-2027"

»  Banc de bones pràctiques de Drets Socials [+]
És un recull un conjunt de bones pràctiques impulsades per l’Àrea de Drets Socials tant de gestió interna com de prestació de serveis, ja siguin pròpies o en participació amb el tercer sector o amb d’altres administracions.

»  Sensellarisme: podries ser tu [+]
Serveis socials. Comença una campanya de sensibilització sobre aquest fenomen, que convida la ciutadania a posar-se al lloc de les persones sense sostre.

»  Jornada El dret dels infants a la ciutat [+]
Jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’

»  Celebrat el Plenari del Consell Municipal de Benestar Social del 27 d’octubre de 2016] [+]
Més de 150 entitats traslladen al govern municipal propostes en matèria de política social.

»  Les llars amb pocs recursos econòmics ja poden accedir als ajuts del 50% de l'IBI [+]
Fiscalitat. Les sol·licituds es poden tramitar fins al 4 de novembre a les oficines d’atenció ciutadana o en línia.

»  Bases del XI Premi 25 de novembre 2016 [+]
Premis. Presentació de projectes fins el 24 d'octubre inclòs. Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones. El premi d'enguany estarà dedicat a promoure projectes que tinguin com a finalitat la sensibilització, la prevenció i el coneixement dels estereotips sexistes en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials.

»  Oberta la convocatòria del Premi als Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Benestar Social [+]
Totes les persones interessades a optar al Premi als Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Benestar Social ja hi poden presentar les seves obres periodístiques. La convocatòria del 2016 s’obre a treballs publicats, emesos o difosos entre l’1 de novembre de 2015 i el 30 d’octubre de 2016. Les candidatures es podran presentar fins al 15 de novembre de 2016.

»  Celebrat el segon plenari del consell del nou mandat [+]
Es va celebrar el passat 14 de març de 2016 al Saló de Cent.

»  Teresa Crespo, nova vicepresidenta del Consell Municipal de Benestar Social [+]
El consell planteja constituir nous grups de treball per abordar qüestions com l'atenció sociosanitària a la gent gran o l'equitat de gènere i la interseccionalitat.

»  Premis al periodisme més compromès [+]
La 23a edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació ha reconegut treballs de periodisme social que ajuden a visibilitzar col·lectius i abordar-ne les problemàtiques.

»  Lliurament del Premi CMBS als Mitjans de Comunicació 2015 [+]
Serà el proper dilluns 29 de febrer de 2016 a les 19 h, al Saló de Cent a l'Ajuntament de Barcelona.

»  CELEBRAT EL PRIMER PLENARI DEL CONSELL MUNICIPAL DE BENESTAR SOCIAL DEL NOU MANDAT [+]
Es va celebrar el passat 23 de novembre de 2015 al Saló de Cent.

»  Convocatòria 2015 dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació [+]
Es poden presentar treballs publicats, emesos o difosos entre l'1 d'agost de 2014 i el 30 d'octubre de 2015. Les candidatures es podran presentar fins el 30 de novembre de 2015.

»  Celebrat el Plenari del CMBS [+]
Va ser el passat 12 de març de 2015 a la Capella de Santa Àgata

»  Celebrat el Plenari del CMBS [+]
Va ser el passat 26 de novembre de 2014 al Born Centre Cultural

» Altres notícies
RSS notícies
Proposem
» Llei de Serveis Socials de Catalunya
» Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència
» Subvencions 2013
 
Agenda
»   CALENDARI DE LES SESSIONS DELS GRUPS DE TREBALL 2018-2019  [+]

»   5-nov i 3-des. Els debats de RecerCaixa5-nov i 3-des. Els debats de RecerCaixa  [+]

Es preten obrir un espai de diàleg per reflexionar sobre temes d'actualitat de gran interès social, tant pel context actual de crisi com per millorar la cohesió i el benestar social....


»   7 de novembre. XXII Jornades de Cultura Gitana7 de novembre. XXII Jornades de Cultura Gitana  [+]

Conferència "Passat, present i futur del poble gitano" a càrrec del Sr. Juan José Cortés


»   9, 16, 23 i 30 de novembre. "El dret a créixer en família". Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants 2014-20159, 16, 23 i 30 de novembre. "El dret a créixer en família". Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants 2014-2015  [+]

L'objectiu del cicle és potenciar la reflexió sobre els drets i deures individuals i col·lectius dels infants...


»   13 i 14 de novembre. V Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l'Adolescència "Experiències en Salut Mental: Assistència, Recerca i Formació".13 i 14 de novembre. V Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l'Adolescència "Experiències en Salut Mental: Assistència, Recerca i Formació".  [+]

Donar a conèixer el que ja s'està fent, experiències en el camp de la salut mental de la infància i l'adolescència en les vessants clínica, de formació i de recerca...


»   27-28 i 29 de novembre. II Jornades nacionals de psicologia i envelliment 27-28 i 29 de novembre. II Jornades nacionals de psicologia i envelliment  [+]

L'objectiu és conèixer els avenços teòrics i metodològics en l'àmbit de la psicogerentologia....


»   15 de setembre. Cicle de Cinema D Barcelona: 'La força del talent' 2014-201515 de setembre. Cicle de Cinema D Barcelona: 'La força del talent' 2014-2015  [+]

Organitzat per la Regidoria de Dona i Drets Civils. Presentació a càrrec de la Regidora Francina Vila i Valls.


RSS agenda

© Ajuntament de Barcelona firma