ConsellGlihdt


Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

Inauguració de la glorieta de la transsexual Sònia

El passat 6 d'octubre es va donar el nom de Glorieta de la Transsexual Sonia, a la glorieta dels músics del Parc de la Ciutadella descobrint un monòlit commemoratiu

El passat 6 d'octubre la glorieta dels músics del parc de la Ciutadella de Barcelona canvia el nom i es passa a dir Glorieta de la Transsexual Sonia. La regidora de Dona i Drets Civils i presidenta del Consell Municipals de Gais, Lesbianes i dones i homes Transsexuals, Francina Vila i Valls, va presidir l'acte commemoratiu.

El canvi de nom permet recordar la figura de Sonia Rescalvo, una transsexual que va ser assassinada l'any 1991 en aquesta mateixa glorieta per un grup d'skinheads.

Espai Glorieta de la Transsexual Sònia

Des del 1993, una petita placa recorda els fets, amb el descobriment del monòlit, s'ha fet un homenatge i el canvi de nom de la glorieta.
Durant tots aquests anys, el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i el moviment de Gais, Lesbianes i Transsexuals de Barcelona (LGTB) han lluitat per aconseguir-ho. Finalment, el 18 de març de 2013, el Ple de Ciutat Vella de Barcelona va aprovar —amb l'abstenció del grup PPC— el més difícil: el canvi de nom de la glorieta. El monòlit recull, a més del nom, el text aprovat pel Ple de Ciutat Vella.


En paraules d'Eugeni Rodríguez portaveu del FAGC, que ha liderat el procés durant aquests anys, "El canvi de nom de la glorieta no li ha tornat la vida, però li ha tornat la dignitat. Serà la primera ciutat d'Europa que dóna el nom d'una transsexual a un espai públic."


Inici de la pàgina