ConsellGlihdt


Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

El monument als gais i les lesbianes represaliats sinstalla en el Parc de la Ciutadella

publicat el 21/03/2011 a les 09:58 h.

Ofrena al Monument LGTB

Més informació

El monument als gais i les lesbianes represaliats s'instal·la a tocar dels jardins Fontseré i Mestre del parc de la Ciutadella

El monument en memòria dels gais i les lesbianes, i de les persones transsexuals perseguides i que han estat víctimes de repressió s'ha instal·lat al costat de l'entrada per l'avinguda del Marquès de l'Argentera al parc de la Ciutadella, a tocar dels jardins de Fontseré i Mestre.

El monument, una iniciativa de la Regidoria de Drets Civils que respon a una vella reivindicació del moviment LGTB (de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) de Barcelona, té la forma triangular i està rematat amb un rivet de color rosa, símbol que identificava aquest col·lectiu en els camps de concentració nazis.

El monument té com a objectiu reconèixer la història, la trajectòria i els esforços fets per col·lectius que tradicionalment han estat més vulnerables, i agrair-los públicament els seus esforços en la construcció del nostre model de societat.

El Pla municipal per al col·lectiu LGTB proposa, a més, 227 mesures per desenvolupar fins al 2015 per tal de defensar, promoure i garantir els drets d'aquest col·lectiu.


Inici de la pàgina