ConsellGlihdt


Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

El monument als gais i les lesbianes, i a les persones transsexuals represaliades s'instal·larà en el Parc de la Ciutadella

publicat el 09/03/2011 a les 10:34 h.

Bandera Gai Gran

Més informació

El monument als gais i a les lesbianes, i a les persones transsexuals represaliades s'instal·larà a tocar dels jardins Fontseré i Mestre del parc de la Ciutadella.

El monument en memòria dels gais i les lesbianes, i de les persones transsexuals perseguides i que han estat víctimes de repressió s'instal·larà al costat de l'entrada per l'avinguda del Marquès de l'Argentera al parc de la Ciutadella, a tocar dels jardins de Fontseré i Mestre. La inauguració està prevista per al dia 20 de març i tindrà un caire lúdic i festiu.

El monument, una iniciativa de la Regidoria de Drets Civils que respon a una vella reivindicació del moviment LGTB (de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) de Barcelona, tindrà la forma triangular que ja va proposar la Regidoria de Drets Civils i que va ratificar el Consell Assessor d'Escultures, amb unes mides de 4 metres per 3 i per 3.

Estarà fet amb pedra de Montjuïc i es col·locarà invertit i amb un angle lleugerament aixecat de terra. El perímetre del triangle estarà acabat amb un ribet metàl·lic de color fúcsia. A la pedra s'hi podrà llegir la inscripció que diu: "En memòria dels gais, les lesbianes, i les persones transsexuals que han patit persecució i repressió al llarg de la història."

El regidor de Drets Civils, Joaquim Mestre recorda : "La instal·lació d'aquest monument s'emmarca en el capítol dedicat al reconeixement i la visibilitat del Pla municipal per al col·lectiu LGTB aprovat per l'Ajuntament i que es troba en marxa des del mes de juny passat".

Una de les mesures destacades d'aquest capítol és "la instal·lació d'un monument als gais, lesbianes, i persones transsexuals que han patit represàlies en un espai cèntric de la ciutat". Segons Mestre, aquest monument té com a objectiu "afavorir la visibilització d'una societat diversa i plural, i que fa lloc a tothom". També té un element de memòria històrica ja que "vol reconèixer la història, la trajectòria i els esforços fets per col·lectius que tradicionalment han estat més vulnerables, i agrair-los públicament els seus esforços en la construcció del nostre model de societat", ha remarcat Mestre.

El Pla municipal per al col·lectiu LGTB proposa, a més d'aquesta, 227 mesures per desenvolupar fins al 2015 per tal de defensar, promoure i garantir els drets d'aquest col·lectiu.


Inici de la pàgina