ConsellGlihdt


Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

La periodista Regina Farré i l'advocada María José Varela reben el Premi 1978

publicat el 10/10/2012 a les 08:55 h.

  • Premi 1978
  • Premi 1978
  • Premi 1978

La regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha presidit l'acte de lliurament acompanyada de Jordi Petit, President d'Honor de la Coordinadora LGTB de Catalunya i Joaquim Roqueta, Secretari General de la Coordinadora LGTB de Catalunya

Aquesta tarda s'ha lliurat el Premi 1978 de la coordinadora LGTB de Catalunya a l'ajuntament de Barcelona. Durant l'acte,que ha estat presidit per la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha comptat amb la presència de Jordi Petit, President d'Honor de la Coordinadora LGTB de Catalunya i Joaquim Roqueta, Secretari General de la Coordinadora LGTB de Catalunya, s'ha lliurat el premi a la a la periodista Regina Farré i a l'advocada María José Varela per la seva lluita i suport al col·lectiu LGTB. S'ha valorat molt positivament la tasca periodística de Regina Farré als primers moments d'inici del moviment a casa nostra, des de les pàgines de Mundo Diario. S'ha valorat també la dedicació de l'advocada Mª José Varela que en tantes ocasions ha deparat avenços i sentències favorables.

El Premi 1978 es va crear l'any 2008 amb motiu del trentè aniversari de la reforma de la Llei de Perillositat i Rehabilitació Social que va permetre que els col·lectius de gais, lesbianes, homes i dones transsexuals deixessin de ser perseguits. Aquest premi reconeix la persona o persones o entitat pública o provada que s'hagin destacat, des de fora de la pròpia comunitat, pel seu suport a la defensa dels drets i llibertats civils i la normalització social del col·lectiu LGBT a Catalunya o a nivell internacional.

Per Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils, "el compromís de l'Ajuntament és continuar treballant per la igualtat i la no discriminació, i ho volem fer a partir de les generacions més joves de la nostra ciutat, per aconseguir una societat més plural".

La comunitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB), ha aconseguit en aquests més de 30 anys la plena igualtat legal i un gran canvi social gràcies al treball de nombrosos activistes gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.


Inici de la pàgina