ConsellGlihdt


Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

Acte en memòria dels 19 anys de l'assassinat de Sònia Rescalvo

publicat el 07/10/2010 a les 11:29 h.

  • Memòria Assasinat Sonia GRAN1
  • Memòria Assasinat Sonia GRAN3
  • Memòria Assasinat Sonia GRAN2

L'any 1991, la transsexual fou agredida per un grup de feixistes al Parc de la Ciutadella

El dimecres 6 d'octubre va tenir lloc al Parc de la Ciutadella, l'acte en memòria dels 19 anys de l'assassinat de la Sònia Rescalvo, una transsexual que va morir a mans d'un grup de feixistes.

En el transcurs de l'acte de commemoració, organitzat pel FAGC, van prendre la paraula Eugeni Rodríguez, del FAGC, Miquel Missé, del moviment trans, Marta Molina, del programa LGTB de la Generalitat i Joaquim Mestre, Regidor de Drets Civils. Després d'una intervenció poètica i musical, el regidor va fer una ofrena floral davant la placa que recorda els fets, que enguany ha estat renovada.

La Sònia Rescalvo Zafra era una transsexual que exercia la prostitució a l'Arc del Triomf, prop del Parc de la Ciutadella.

La nit del 6 d'octubre de 1991, un grup de set skins d'ideologia feixista (quatre d'ells menors d'edat), van anar a "tocar el tambor", que era com anomenaven a agredir algú al cap amb les seves botes de puntera metàl·lica.

En aquesta ocasió van apallissar brutalment la Sònia(amb cops de peu i bats de fusta), la Doris (una companya de la Sònia) i un indigent que passaven la nit a la glorieta del Parc de la Ciutadella. Fruit de l'agressió, la Sònia va morir i l'indigent va quedar cec.

El FAGC va exercir l'acció popular al llarg del procés, cosa que va permetre localitzar l'agressor. Els acusats van ser condemnats a més de 310 anys de presó per assassinat amb alevosia, encara que després el Tribunal Suprem els va rebaixar la condemna. Van passar 10 anys a la presó. Actualment tots són al carrer.


Inici de la pàgina