ConsellGlihdt


Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

L'Ajuntament de Barcelona, pioner amb un Llibre Blanc per a la UE sobre polítiques locals contra l'homofòbia i transfòbia

publicat el 21/10/2010 a les 11:05 h.

Per a promoure el diàleg i preparar el llibre blanc, els dies 14 i 15 d'octubre ha tingut lloc a Barcelona la Conferència Internacional 'European Rainbow Cities'

En un moment quan els drets fonamentals a la UE són debatuts, i quan en tot el món discriminacions per a raons de sexe o identitat de gènere causen polèmica i tenen com a resultat diverses campanyes de sensibilització, a Barcelona s'està donant un pas més actiu. L'ajuntament de Barcelona és el primer a Europa que posa en marxa un Pla Municipal per al col·lectiu LGTB i a més a més elabora un Llibre Blanc per a la Unió Europea.

El llibre recull recomanacions i bones pràctiques de les administracions locals de països de la Unió Europea que serveixen de base per al desenvolupament de polítiques locals orientades a combatre la discriminació per raons d'orientació sexual o identitat de gènere.

El projecte del llibre es basa en la creença que, aconseguida la igualtat a nivell legal, arriba el moment de fer efectiva la igualtat en tots els àmbits de la vida quotidiana. Els ajuntaments, en ser les administracions més pròximes a la ciutadania, tenen una especial responsabilitat en aconseguir-ho.

Per a promoure el diàleg i preparar el llibre blanc, els dies 14 i 15 d'octubre del 2010 ha tingut lloc a Barcelona la Conferència Internacional ‘European Rainbow Cities' en la que han participat experts en polítiques LGTB (de lesbianes, gais, trans i bisexuals), i entitats relacionades amb temes d'orientació sexual o identitat de gènere. La conferència anava dirigida a dissenyadors i experts de polítiques locals, polítics i tècnics municipals i associacions LGTB.

Destaquem la presència d'experts i d'associacions Europees com ara LGTB Youth Scotlan i Dr Surya Monro de la Universitat de Huddersfield (Regne Unit) que van compartir els seus estudis i experiències en aquesta trobada internacional.

Els objectius de la conferència foren:

• Realitzar un diagnòstic sobre l'homofòbia i transfòbia a la Unió Europea

• Difondre polítiques públiques contra l'homofòbia i la transfòbia a nivell local

• Identificar els principals reptes de les polítiques públiques locals contra la discriminació

• Promoure el diàleg entre Administracions locals, experts i associacions LGTB

La conferència s'enmarca en el Projecte Europeu "AHEAD. Against Homofobia. European local Administration Devices" (Contra l'Homofòbia. Dispositius dels Governs Locals Europeus) que està cofinançat per la direcció general de Justícia, Llibertat i Seguretat de la Comissió Europea, i és liderat per l'Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Drets Civils.

El projecte, que dura de gener del 2010 a juny de 2011, interrelaciona la dimensió local i internacional. En l'àmbit local, els Ajuntaments de Colònia, Torí i Barcelona portaran a terme polítiques innovadores dirigides a combatre l'homofòbia i la transfobia. En aquest sentit, ja estan apareixent àmbits emergents de polítiques públiques: garantir la igualtat de la gent gran LGTB, assegurar la perspectiva LGTB als cossos policials, així com combatre el bullying homofòbic i transfóbic en els centres educatius.


Inici de la pàgina