ConsellGlihdt


Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

Declaració sobre la despatologització de la transsexualitat i l'accés als tractaments de reassignació en la sanitat pública.

publicat el 05/04/2011 a les 09:57 h.

Bandera gai consell municipal lgtb

S'aprova per unanimitat en el plenari del Consell Municipal de Gais, Lesbianes i dones i homes Transsexuals en la seva sessió del 29 de març de 2011

El 5 de juliol de 2010, el Consell Municipal de Gais, Lesbianes i dones i homes Transsexuals va condemnar severament l'actitud d'alguns professionals de la classe mèdica de l'especialitat de psiquiatria o d'alguns polítics que es posicionaven a favor de la curació de l'orientació sexual de les persones homosexuals. L'Any 2011, l'associació Nord-americana de Psiquiatria pretén continuar considerant la transsexualitat com a trastorn mental, mentre que la comunitat transsexual advoca per a una despatologització immediata.

És per això que des del Consell Municipal de Gais, lesbianes i dones i homes transsexuals, s'ha aprovat una declaració conjunta on es condemna el procediment exigit per la "Llei 3/2007, de 15 de març, reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones", que obliga als transsexuals a sotmetre's al diagnòstic previ de transsexualitat per reconèixer-los el dret de identificació que dimana del seu dret a la identitat de gènere.

Declaren que cap persona no pot ser obligada a sotmetre's a procediments mèdics com a requisit per al reconeixement legal de la seva identitat de gènere.

Demanen que els avenços mèdics del segle XX mai no s'haurien d'emprar com a suport per a restringir drets que s'arrelen en aspectes fonamentals de la personalitat i/o dignitat humanes.

Condemnen la patologització de la transsexualitat com a malaltia mental i demana la seva exclusió dels catàlegs de malalties mentals, ja sigui d'associacions nacionals o internacionals.

I finalment, amb aquesta declaració, condemnen l'exclusió de les persones transsexuals dels tractaments de reassignació sexual en la sanitat pública del nostre país.


Inici de la pàgina