Biblioteca General
Notícies

Novetats al catàleg CBAB

Novetats al catàleg CBAB

Recursos d'informació incorporats a les col·leccions de la Biblioteca General i de les Biblioteques Departamentals al mes de març del 2014.

Més continguts a Mesures de govern

Més continguts a Mesures de govern

En aquesta secció de la Documentació municipal s'han incorporat mesures de govern corresponents al mandat 1995-1999, ampliant així el nombre de mandats consultables. En total s'han afegit més de 70 documents des del passat 23 d'abril, data en què es va publicar aquesta nova secció.

Mesures de govern

Mesures de govern

Coincidint amb Sant Jordi, la Biblioteca General posa en línia les mesures de govern dels diferents governs municipals, recollides en el seu fons des del 1999 fins l'actualitat. La consulta es pot fer per temes i per mandats.

Plans d'actuació municipal

Plans d'actuació municipal

En aquesta nova secció es presenten els programes i plans estratègics de l'Ajuntament de Barcelona al llarg del temps, recollits a la Biblioteca General i ordenats d'acord amb el seu contingut temàtic. Els documents inclosos són els textos aprovats i definitius dels plans, els informes de seguiment, les memòries i balanços, en format digital.

Fons municipal des del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya

Fons municipal des del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya

La visualització de la documentació del govern municipal a la xarxa digital és un element important per donar a conèixer l'activitat de l'Ajuntament de Barcelona al món. La descoberta d'aquesta documentació és a partir d'avui més fàcil, gràcies a la cooperació amb el Consorci de Biblioteques universitàries de Catalunya (CBUC) que ha permès posar a disposició de la societat, i especialment de la comunitat científica, més de 40.000 recursos d'informació del govern municipal que recull el catàleg corporatiu CBAB.

Els fons que es dóna a conèixer no reflecteix, només, l'activitat administrativa actual sinó que acull obres històriques que descobreixen com es regulaven diferents temes a la ciutat de Barcelona en els anys passats i donen peu a estudi i investigació.

Aquesta cooperació ha posat en valor la documentació municipal ja que el 57% no estava disponible a cap dels centres que formen part d'aquest Consorci i, a més, permet a l'Ajuntament de Barcelona gaudir de serveis bibliotecaris de valor afegit reduint recursos i aprofitant sinèrgies.

Altres notícies

Catàleg CBAB

Catàleg col·lectiu de la Biblioteca General i de la resta de biblioteques especialitzades i fons departamentals municipals, que recull tota la documentació, en qualsevol suport.

Webs destacades

 • Arxiu Muncipal de Barcelona

  Arxiu Municipal de Barcelona

 • Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques dels Museus

  Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques dels Museus

 • Biblioteca Artur Martorell

  Biblioteca Artur Martorell

 • Consorci de Biblioteques de Barcelona

  Consorci de Biblioteques de Barcelona

 • Biblioteca Pública Arús

  Biblioteca Pública Arús

 • Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya

  Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya

 • Biblioteca de Catalunya

  Biblioteca de Catalunya

 • Biblioteques Especialitzades de la Generalitat

  Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari