Arxiu Municipal
Arxiu Municipal de Barcelona

L'Arxiu Municipal de Barcelona atresora la documentació produïda pels òrgans de govern de la ciutat, des de la creació del règim municipal de Barcelona a mitjan del segle XIII fins a l'actualitat. A més, també és el dipositari de fons i col·leccions de procedència privada, que complementen i redescobreixen aspectes concrets i quotidians de la ciutat.

Tot aquest patrimoni documental es conserva, classifica, organitza i difon amb un doble objectiu. D'una banda, ajudar a una major transparència, eficàcia i eficiència de la pròpia administració municipal i, de l'altra, garantir el dret d'accés als documents a tots els ciutadans i alhora promoure el coneixement de la història de Barcelona i els seus barris.

Actualitat

"La relació entre els arxius i els seus usuaris", lema de la 2ª Taula de Coordinació

"La relació entre els arxius i els seus usuaris", lema de la 2ª Taula de Coordinació

Setanta professionals del Sistema Municipal d'Arxius, reunits al Museu de Disseny Hub de Barcelona, tanquen el curs compartint experiències, coneixements i reflexions sobre els serveis que els arxius ofereixen a la ciutadania.

L'Eixample inaugura un nou espai per a la custòdia de documentació

L'Eixample inaugura un nou espai per a la custòdia de documentació

L'Arxiu Municipal del Districte de l'Eixample amplia les seves instal·lacions amb la inauguració d'un nou dipòsit, amb una capacitat per a 8.000 noves caixes d'arxiu.

Horaris d'estiu dels centres d'arxiu

Horaris d'estiu dels centres d'arxiu

Durant els mesos d'estiu els centres d'arxiu de l'Arxiu Municipal de Barcelona modifiquen els seus horaris d'atenció al públic. Consulta'ls.

Altres notícies

Destaquem

Webs destacades

  • Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya

  • ASF Arxivers sense Fronteres

  • CIA International Council on Archives

  • Biblioteca General

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari