Arxiu Municipal
Arxiu Municipal de Barcelona

L'Arxiu Municipal de Barcelona atresora la documentació produïda pels òrgans de govern de la ciutat, des de la creació del règim municipal de Barcelona a mitjan del segle XIII fins a l'actualitat. A més, també és el dipositari de fons i col·leccions de procedència privada, que complementen i redescobreixen aspectes concrets i quotidians de la ciutat.

Tot aquest patrimoni documental es conserva, classifica, organitza i difon amb un doble objectiu. D'una banda, ajudar a una major transparència, eficàcia i eficiència de la pròpia administració municipal i, de l'altra, garantir el dret d'accés als documents a tots els ciutadans i alhora promoure el coneixement de la història de Barcelona i els seus barris.

Actualitat

Les imatges de Jaume Caminal en una exposició d'homenatge

Les imatges de Jaume Caminal en una exposició d'homenatge

La mostra, que inclou fotografies del fons cedit a l'Arxiu Municipal d'Horta-Guinardó, es podrà veure fins el 3 de maig als Lluïsos d'Horta.

Volta ciclista a Catalunya

Volta ciclista a Catalunya

La història de 90 anys de la volta ciclista a través d'una mostra de cartells, programes de ma i fotografies del fons de la Unió Esportiva de Sants, conservat a l'Arxiu Municipal del Districte de Sants.

Exposició "Santa Creu d'Olorda. Cent anys d'història comuna amb Sarrià, 1915-2015"

Exposició "Santa Creu d'Olorda. Cent anys d'història comuna amb Sarrià, 1915-2015"

La història de l'agregació del municipi de Santa Creu d'Olorda al poble de Sarrià a través d'una mostra de documents de l'Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Altres notícies

Destaquem

Webs destacades

  • Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya

  • ASF Arxivers sense Fronteres

  • CIA International Council on Archives

  • Biblioteca General

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari