Arxiu Municipal
Arxiu Municipal de Barcelona

L'Arxiu Municipal de Barcelona atresora la documentació produïda pels òrgans de govern de la ciutat, des de la creació del règim municipal de Barcelona a mitjan del segle XIII fins a l'actualitat. A més, també és el dipositari de fons i col·leccions de procedència privada, que complementen i redescobreixen aspectes concrets i quotidians de la ciutat.

Tot aquest patrimoni documental es conserva, classifica, organitza i difon amb un doble objectiu. D'una banda, ajudar a una major transparència, eficàcia i eficiència de la pròpia administració municipal i, de l'altra, garantir el dret d'accés als documents a tots els ciutadans i alhora promoure el coneixement de la història de Barcelona i els seus barris.

Actualitat

L'Arxiu Municipal de Barcelona torna a Quito

L'Arxiu Municipal de Barcelona torna a Quito

L'Arxiver en cap comparteix l'experiència de la nostra ciutat en matèria de gestió i planificació arxivística amb futurs arxivers i arxiveres de la capital equatoriana.

L'AMCB ingressa nous fons procedent de l'Institut de Mercats Municipals de Barcelona

L'AMCB ingressa nous fons procedent de l'Institut de Mercats Municipals de Barcelona

Més de 220 metres lineals de documents procedents de la gestió de Mercats Municipals, recuperats i a disposició de la ciutadania.

Barcelona en postguerra a la xarxa

Barcelona en postguerra a la xarxa

Avui que es compleixen 76 anys de la invasió de la ciutat per les tropes franquistes, us convidem a visitar l'exposició en línia de "Barcelona en postguerra, 1939-1945".

Altres notícies

Destaquem

Webs destacades

  • Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya

  • ASF Arxivers sense Fronteres

  • CIA International Council on Archives

  • Biblioteca General

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari