Arxiu Contemporani
Arxiu Contemporani de Barcelona

L'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (AMCB) és el centre responsable de l'ingrés, custòdia, tractament i difusió de la documentació produïda i rebuda pels òrgans de govern i administració de la ciutat de Barcelona des del primer terç del segle XIX fins a l'actualitat. Així mateix, també desenvolupa les mateixes funcions pel que fa a altres fons documentals institucionals del mateix període que es consideren d'interès per a la història de la ciutat de Barcelona.

Com arxiu contemporani de l'Ajuntament de Barcelona, dóna servei a l'administració i també als investigadors, estudiosos i ciutadans, motivats pel gran interès que desperta la riquesa, extensió i utilitat dels fons documentals que gestiona, la qual cosa el configura com un dels centres d'arxiu més consultat i considerat de Catalunya.

Vídeo Presentació de l'AMCB

L'Arxiu Municipal Contemporani conserva documents des del 1820

Vídeo publicat a btvnoticies.cat el 05/02/2011

Tots els documents de l'Ajuntament des del primer terç del segle XIX estan al carrer del Bisbe Caçador i són un viatge per la història de Barcelona. Tot el fons documental es va dividir en dos arxius diferenciats el 1917: l'Arxiu Històric de la Ciutat i l'Arxiu Municipal Administratiu, avui anomenat Arxiu Municipal Contemporani. Anar a la publicació original .

Notícies

Dia Internacional dels Arxius: activitats a l'Arxiu Municipal Contemporani

Dia Internacional dels Arxius: activitats a l'Arxiu Municipal Contemporani

Per celebrar el Dia Internacional dels Arxius, l'arxiu Municipal Contemporani us convida a participar i gaudir de les següents activitats:

Visita: De l'Arxiu a la ficció: un recorregut per l'Arxiu Municipal Contemporani amb l'escriptor Julià Guillamon

Data: 11 de juny de 2014, de 18 a 19:30 hores

Visita: L'actuació municipal durant el període de la Mancomunitat de Catalunya
Data: 16 de juny de 2014, de 17 a 18:30 hores

De l'enderroc de la Ciutadella a la reivindicació de l'onze de setembre

ciutadella

L'Arxiu Municipal Contemporani presenta la X Mostra de documents que estarà oberta al públic del 26 de maig al 31 de desembre de 2014, al vestíbul de la seu de l'Arxiu, de dilluns a divendres de les 9 a les 14 hores.

El Contemporani a pams

El Contemporani a pams

El Contemporani a pams ens convida a conèixer el fons documental que custodia l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona a través d'una selecció periòdica de petits tresors documentals, fragments de la història contemporània de la nostre ciutat.

Notícies

Webs Destacades

  • Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya

  • ASF Arxivers sense Fronteres

  • CIA International Council on Archives

  • Biblioteca General

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari