Arxiu Contemporani
Arxiu Contemporani de Barcelona

L'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (AMCB) és el centre responsable de l'ingrés, custòdia, tractament i difusió de la documentació produïda i rebuda pels òrgans de govern i administració de la ciutat de Barcelona des del primer terç del segle XIX fins a l'actualitat. Així mateix, també desenvolupa les mateixes funcions pel que fa a altres fons documentals institucionals del mateix període que es consideren d'interès per a la història de la ciutat de Barcelona.

Com arxiu contemporani de l'Ajuntament de Barcelona, dóna servei a l'administració i també als investigadors, estudiosos i ciutadans, motivats pel gran interès que desperta la riquesa, extensió i utilitat dels fons documentals que gestiona, la qual cosa el configura com un dels centres d'arxiu més consultat i considerat de Catalunya.

Vídeo Presentació de l'AMCB

L'Arxiu Municipal Contemporani conserva documents des del 1820

Vídeo publicat a btvnoticies.cat el 05/02/2011

Tots els documents de l'Ajuntament des del primer terç del segle XIX estan al carrer del Bisbe Caçador i són un viatge per la història de Barcelona. Tot el fons documental es va dividir en dos arxius diferenciats el 1917: l'Arxiu Històric de la Ciutat i l'Arxiu Municipal Administratiu, avui anomenat Arxiu Municipal Contemporani. Anar a la publicació original .

Notícies

L'AMCB posa en funcionament la nova normativa en matèria de consulta i reproducció de documents.

El 16 de desembre de 2015 es va aprovar la Normativa de consulta i reproducció de documents de l'AMCB, que regula els serveis i procediments en matèria de consulta i reproducció de documents, d'acord amb la normativa en matèria d'accés als documents municipals, a la transparència i el bon govern de l'Ajuntament de Barcelona.

Registre de canvi de numeració de Barcelona al 1851

Ja es pot consultar en el catàleg en línia de l'Arxiu Municipal de Barcelona

el llibre de canvi de numeració dels carrers de la Barcelona de mitjans del segle XIX que es va efectuar el 2 de juny de 1851.

Projecte de pràctiques d'Enquadernació a l'AMCB

L'acord de col·laboració entre l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja i l'Ajuntament de Barcelona, per a aquest 2015, finalitza amb la participació de una segona alumna d'enquadernació, Carolina Gonzalez.

Notícies

Webs Destacades

  • Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya

  • ASF Arxivers sense Fronteres

  • CIA International Council on Archives

  • Biblioteca General

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari