Arxiu Contemporani
Arxiu Contemporani de Barcelona

L'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (AMCB) és el centre responsable de l'ingrés, custòdia, tractament i difusió de la documentació produïda i rebuda pels òrgans de govern i administració de la ciutat de Barcelona des del primer terç del segle XIX fins a l'actualitat. Així mateix, també desenvolupa les mateixes funcions pel que fa a altres fons documentals institucionals del mateix període que es consideren d'interès per a la història de la ciutat de Barcelona.

Com arxiu contemporani de l'Ajuntament de Barcelona, dóna servei a l'administració i també als investigadors, estudiosos i ciutadans, motivats pel gran interès que desperta la riquesa, extensió i utilitat dels fons documentals que gestiona, la qual cosa el configura com un dels centres d'arxiu més consultat i considerat de Catalunya.

Vídeo Presentació de l'AMCB

L'Arxiu Municipal Contemporani conserva documents des del 1820

Vídeo publicat a btvnoticies.cat el 05/02/2011

Tots els documents de l'Ajuntament des del primer terç del segle XIX estan al carrer del Bisbe Caçador i són un viatge per la història de Barcelona. Tot el fons documental es va dividir en dos arxius diferenciats el 1917: l'Arxiu Històric de la Ciutat i l'Arxiu Municipal Administratiu, avui anomenat Arxiu Municipal Contemporani. Anar a la publicació original .

Notícies

Finalitza el primer període de pràctiques d'Enquadernació.

Finalitza el primer període de pràctiques d'Enquadernació.

Cristina Sánchez, alumna en pràctiques de l'E.S.D.A. Llotja de Barcelona, conclou les seves pràctiques d'enquadernació al taller de Conservació Preventiva de l'AMCB.

XI Mostra de documents: Mercats, constructors de la Barcelona contemporània

XI Mostra de documents: Mercats, constructors de la Barcelona contemporània

L'AMCB presenta aquesta exposició que té com element central el paper que el mercat ha jugat en la història de la ciutat com a constructor de la vida urbana i vertebrador d'un dels serveis més bàsics per a població.

9 de juny Programa d'activitats de l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona dins la celebració del Dia Internacional dels Arxius.

9 de juny Programa d'activitats de l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona dins la celebració del Dia Internacional dels Arxius.

Visita comentada De banda a banda de la ciutat. El musicòleg Josep Maria Almacellas relata la trajectòria de la Banda Municipal de Barcelona i la documenta amb els testimonis originals que conserva l'Arxiu Municipal Contemporani.

Notícies

Webs Destacades

  • Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya

  • ASF Arxivers sense Fronteres

  • CIA International Council on Archives

  • Biblioteca General

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari